Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Implantacija


Autor Poruka

minimoris

21.05.2010. 10:20

Poštovani,

Bila sam na dva IVF-a u Osijeku. Prvi prirodni pa nismo dobili jajnu stanicu, drugi stimulirani ( gonali, menopur, decapeptyl i na kraju ovitrelle), dobili smo 12 stanica, 3 vraćene no dobila sam mjesečnicu točno 14 dana nakon punkcije bez obzira na utrogestane .. Kod mene je sve ok, brisevi, M je redovna, ovulacije imam, TORCH ok, hormoni su ok, osim što je progesteron malo povišen ( umjesto 55, on mi je 65...) . Jel to možda razlog? Kod supruga je ustanovljena oligozoospermia... Sad se spremamo proći i imunoliške pretrage.. Zanima me postoji li razlog zašto se nije dogodila implantacija?? Kad pitam doktore oni samo odmahuju rukom i kažu da je to normalno, da ne trebam tražiti razloge.. Sama sam tražila da me se pošalje na ove imunološke pretrage jer se bojim da moje tijelo odbacuje zametke... Trebam li proći još neke pretrage?

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.05.2010. 19:20

Poštovana, uvidom u Vaše nalaze zaključujem da je problem kod Vašeg supruga.
Od sto jajnih stanica, 30 % ih se ne oplodi, 30 % se ne implantira a samo manje od 30% rezultira trudnoćom. Onda je tu u 30 % trudnoća još uključeno oko 10-tak i više posto spontanih pobačaja. Dakle mehanizmi kojima se zametak nidira i implantira u decidualno promjenjenu sluznicu maternice su vrlo složeni i kompleksni i na to se može malo utjecati. Mislim da ste dovoljno obrađeni i da ustrajete u daljnjim postupcima i želim Vam puno uspjeha.
Imunološka obrada svakako se može učiniti.