Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Implantacija Ili ne


Autor Poruka

dandulina

15.04.2015. 10:00

Postovani zadnja tri meseca dobijam na 22,27 I 28 Dan ciklusa,vec duze vreme pokusavam ostati trudna sto znaci da imam odnose svaki ili svaki drugi dan.zadnju mesecnicu Imala sam 27.03 I trajala je oko pet Dana sto je kod mene neobicno jer uvek mi traju oko 8 dana. Ovaj put sedamnaesti Dan ciklusa ujutru Sam primetila krvavu sukrvicu koji Sam videla na papiru samo urin je bio cist. Zatim Imala sam samo braon na papiru I nista vise, treci dan to braon Imala Sam ceo dan, navece nije bilo nista mogla Sam jedan dnevni ulozak drzati tri dana I bila je samo jedna tackica na njemu braon boje.to je sinoc nestalo nema nicega znaci devetnaesti dan ciklusa. Ali sta me je zabrinulo je to sto Sam sinoc posle odnosa Imala krvi tamne boje sasvim malo oskudno tu I tamo na papiru nije kao menstruacija kada pocne. Pa neznam dali imam razloga za brigu I neznam Dali je to ona prava menstruacija ili je implantacisko krvarenje mada je za menstruaciju rano. Jo's da dodam jutros osecam naduvenost I imam grceve znaci samo grceve bez ikakvih bolova a juce Sam osecala kao da mi se materica (zateze) neznam kako bi to objasnila.da dodam imam mucnine mada Ja to uvek imam Ali ove sada osecam nekada I ujutru I navecer.molim vas Dali imam razloga za brigu ako je trudnoca u pitanju Dali bi trebala ici k doktoru ako nije mislim da je za menstruaciju rano,pa sta je onda u pitanju.? Unapred hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.04.2015. 16:05

Ne radi se o trudnoći sada a niti o implantacijskom krvarenju jer je za njega još rano. Vjerovatno o perivulacijskom krvarenju kao znak ovulacije koje se pojavljuje oko sredine ciklusa.

hakunamatata

02.08.2017. 20:10

Postovani, oprostite na smetnji ali jako sam zabrinuta.

Dakle, zadnja mest 7.7, rizicni odnos 19.7, ciklus trsje vecinom 27 dana.

Sutra sam trebala dobit menstruaciju, ali danas mi se pojavilo nesto smedje boje pomjesano kao sa sluzi. Prvo je bilo na gacicama a kasnije sam primjetila samo kada se brisem.
Bila sam pod velikim stresom ovaj mjesec i osjecam sve simptome pmsa koje sam imala ranije.

Implatacija ili znak nadolazece menstruacije?

Ivo Balenović, dr. med.

03.08.2017. 11:15

Poštovana, nemoguće je sada odgovoriti na to pitanje. Implantacijsko krvarenje se dešava otprilike 7 do 12 dana nakon ovulacije, puno je slabije od menstruacije i traje 2 do 3 dana.