Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Intermenstrualno krvarenje


Autor Poruka

Bubica16

13.11.2021. 19:15

Poštovani,

zadnja tri (četiri) ciklusa imam intermenstrualno krvanjenje u obliku krvi pomiješan s prozirnim iscjedkom (za koju mi je dovoljan dnevni uložak) i to 3-4 dana nakon što mi završi menstruacija - dakle 10 -12 dan ciklusa. Krvarenje traje dan dva. Planiram trudnoću i pratim ovulaciju putem LH trakica, a ona se događa 16 - 17 d.c. Nedavno sam vadila spolne hormone i jedino je prolaktin povišen (800) a sve ostalo je u referentnim vrijednostima. UZV pregledom je isključen polip maternice. PAPA uredan. U drugom ciklusu u kojem se pojavilo krvarenje nakon mjesečnice, sam pila Duphaston 10 dana od ovulacije, nakon čega u idućem ciklusu nije bilo intermenstrualnog krvarenja nakon mjesečnice. U tom ciklusu sam također pila Duphaston po istom principu ali se sada se krvarenje nakon mjesečnice ponovno pojavilo. Radi li se o hormonskom poremećaju koji je rješiv ili ovo nije česta pojava i trebala bi biti zabrinuta? Mogu li i dalje raditi na trudnoći usprkos pojavi krvarenja?

Hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

14.11.2021. 12:25

Poštovana, budući da imate ovulacije, nema razloga da do trudnoće ne bi došlo. Krvarenje koje navodite neće imati utjecaja na ostvarenje trudnoće.

Bubica16

15.11.2021. 14:10

Poštovani,
Zahvaljujem se na pomoći i uputama.
Imam jos jedno pitanje. Spomenuto krvarenje se nastavilo i treci dan no sada je obilato - toliko da mi treba uložak - poput prave menstruacije. Sada je popraceno osjecajima stezanja i jako blage boli. S obzirom da moj ginekolog radi tek sutra popodne, trebam li ići na hitni ginekološki sutra ujutro ako krvarenje do tad ne stane?

Jako sam se zabrinula - ovo mi se jos nije dogodilo i preslo je izvan okvira onog sto sam dotada karakterizirala kao "spotting".

Unaprijed hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

15.11.2021. 16:25

Nema potrebe za hitnim pregledom. Sutra se javite vašem liječniku i prema uzv nalazu će se vidjeti o čemu se radi.