Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Iscjedak


Autor Poruka

slonica

10.12.2007. 17:25

Postovani,
mene zanima zasto mi je iscjedak drugaciji.Prije sam imala isti slucaj samo sto to nisam smatrala opasnim jer se to pojavilo i vratilo u normalu samo od sebe u kratkom vremenu.Imam cudan iscjedak.Najprije istece nesto vodenasto zuckaste boje,onda nesto malo gusce kao....hm..ne znam s cim usporedit.Nema nikakav miris. BIla sam kod ginekologa i posto mi je to bio prvi put,totalno sam se zbunila i nisam mu rekla da mi se to prije pojavljivalo.U biti nista mu nisam govorila ni o cem jer mi je bilo neugodno i jedva sam cekala da zavrsi.Ultra zvuk je bio uredan,papa test takodjer,pa se i nisam toliko brinula a i toga jedno duze vrijeme nije bilo.No sad se ponovno pojavilo ali ovaj put popracen neugodnim svrbezom.Pocela sam piti Yasmin tablete koje mi je on preporucio.Imaju li one ikakav utjecaj. Ne znam sta da radim jer mi je i dalje neugodno ici ponovo ginekologu pa vas molim za savijet.Da li je moguce da mi se poremetila PH vrijednost jer sam citala da je moguce da se to poremeti precestim pranjem pa se pojaca iscjedak,mozda se i varam, ili je moguce da je rijec o nekim bakterijama?
Hvala puno na odgovoru!

Miro Šimun Alebić, dr. med.

28.12.2007. 15:55

Poštovana,
sve što ste naveli (Yasmin tbl, prečesto pranje, baketrije) može utjecati na ono što zovemo vaginalnim iscjetkom. Ipak, prema Vašim simptomima najvjerojatnija je ipak infekcija gljivicama što nije ozbiljan problem, ali je , zbog sklonosti čestom povratu simptoma, vrlo frustrirajuće stanje. Ukoliko je neugoda zbog ginekološkog pregleda stvarno tako izražena, moj je savjet da u ljekarni potražite pripravke koji se koriste protiv gljivične infekcije. Ukoliko to ne pomogne, posjet ginekologu će biti neizbježan.