Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Izostanak menstruacije


Autor Poruka

apolonica

14.04.2011. 16:26

Poštovani doktore, zadnju menstruaciju dobila sam 11. 3. Ciklusi su mi u pravilu redoviti, traju 28 dana (ponekad dan, dva više-manje). Menstruacija mi sada kasni već tjedan dana, (danas mi je 35. dan ciklusa), na licu mi se pojavilo nekoliko prištića, grudi su mi osjetljive i ponekad osjećam blage grčeve. Naručila sam se za ginekološki pregled, ali na red ću doći tek za mjesec dana. Jučer sam, za svaki slučaj, napravila kućni test za trudnoću (Intim Plus) i bio je negativan, no nisam ga radila na prvi jutarnji urin već malo kasnije. Da li je moguće da je to utjecalo na rezultat testa? Trebam li ga ponoviti?
P.S. Htjela bih napomenuti da ovaj ciklus nisam primjetila onaj karakterističan iscjedak za vrijeme ovulacije.
Unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.04.2011. 01:41

Poštovana, ne trebate ga ponavljati. Imate simptome koji govore u skori dolazak menstruacije. Ne brinite.

mala miki

15.04.2011. 01:42

Poštovani doktore, imam jedan problem. Naime,menstruacija mi kasni već nekih 20-ak dana.Inače imam neredovite cikluse,gotovo svaki mjesec dobivam u različito vrijeme i to u velikim razmacima. Imam redovite spolne odnose s dečkom i većinom koristimo metodu prekinutog snošaja. Ovaj put mi najduže kasni. Napravila sam već 2 testa za trudnoću i oba su negativa. Jedan prije nekih tjedan dana,a drugi u utorak s prvom jutarnjom mokraćom. Trebam napomenuti da sam ovih tjedana pod velikim stresom zbog faxa ali i zbog ovog. Zanima me vaše mišljenje i što da učinim dalje,odnosno koliko se mogu pouzdat u ove negativne testove,te da li trebam mozda napravit još jedan. Ginekologa svakako namjeravam posjetit.

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.04.2011. 10:40

Poštovana, ne trebate ponavljati test na trudnoću. Niste trudni. Svakako se javite na ginekološki pregled da se ustvrdi uzrok kašnjenja menstruacije.

Tea_ecc

15.04.2011. 20:36

Dobar dan, poštovani!
Javljam Vam se zbog svog problema, višemjesečnog izostanka menstruacije. Imam 23 godine i od samog početka imam neredovne menstruacije. Kod ginekologice sam bila u siječnju ove godine i radila mi je ultrazvuk i na nalazu piše ovako - UTERUS AVF UREDNE GRAĐE, NORMALNO VELIKI. ADNEXA OBOSTRANO UREDNE GRAĐE I VELIČINE. Potom sam vadila spolne hormone i PROLACTIN mi je bio povišen - gornja granica je 395, a moja vrijednost je bila 589. Nakon toga, ginekologica mi je propisala terapiju, tablete Bromergon koje sam pila 2 tjedna. 20 dana od kraja terapije dobila sam menstruaciju. Nakon toga ponovo sam vadila navedeni hormon i njegova vrijednost je bila 363. Ginekologica mi je rekla kao sad je sve ok, sad će sve uredoviti, ALI prošla su već točno 2 mjeseca od moje posljednje menstruacije i ja nisam dobila menstruaciju više nikako. Spolne odnose nemam, tako da provjereno znam da trudna nisam. Danas sam ponovo vadila hormon PROLACTIN i vrijednost je 312. A moja ginekologica samo kaže "sad čekaj šta će se desiti". Javila sam se prvenstveno zbog toga da čujem Vaše mišljenje. Moja ginekologica je apsolutno nezainteresirana za pomoć bilo koje vrste, a kad sam išla drugim ginekolozima svaki od njih mi je rekao da se javim svojoj doktorici.
Nadam se Vašem odgovoru i unaprijed vam se zahvaljujem!

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.04.2011. 12:05

Poštovana, potrebno je također učiniti hormone štitnjače. Molim Vas da mi napišete vrijednosti svakog pojedinog spolnog hormona, te da li ste ih vadili od 3- 5 .dana ciklusa?

Pahuljica

18.04.2011. 23:55

Poštovani,
U siječnju sam prekinula s uzimanjem Logest kontraceptivnih pilula, koje sam redovito uzimala tijekom zadnjih 7 godina. Prva menstruacija mi je kasnila otprilike 3 tjedna, i sada mi opet sljedeća kasni punih mjesec dana. Tijekom ovog vremena, imala sam svega nekoliko puta spolni odnos s partnerom - uvijek s kondomom koji nije pukao. Napravila sam prije dva tjedna test na trudnoću koji je bio negativan. Ne mogu prepoznati na svom tijelu nikakve promjene, niti znakove koji bi upućivali da sam trudna.
Budući da trenutno živim i radim u inozemstvu, nije mi najpraktičnije svratiti do ginekologa. Možete li mi reći imam li razloga za brigu ili je normalno da nakon prestanka uzimanja pilula dolazi do neredovitih menstruacija?
Unaprijed hvala na odgovoru!

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.04.2011. 11:36

Niste trudni nikako. Poremećaj se može javiti nakon dužeg uzimanja kontraceptiva. Svakako bi dobro napraviti ultrazvuk kad se vratite.