Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Izostanak mjesečnice


Autor Poruka

SJ94

30.05.2019. 09:25

Poštovani,

ova tema već postoji, ali bih molila da mi odgovorite Vašim stručnim mišljenjem, konkretno za moj slučaj kako bih se riješila nedoumica.
Naime, od veljače 2018. godine pila sam Adexa kontracepcijske (zbog akni i zaštite). Prestala sam s istima u veljači 2019. godine jer mi nisu odgovarale.
Menstruacija je posle kontracepcijskih došla uredno 19.3. kao i sljedeća 18.4.
Inače su mi ciklusi (prije kontracepcije) uvijek bili uredni (+/-3 dana).
Menstruacija je ovaj mjesec trebala doći oko 20-og, mađutim nije još došla.
Spolni odnos bez zaštite imala sam 12.05. Nakon par dana imala sam malo svijetlo smeđeg iscjetka, koji je trajao isto par dana. Mislila sam da je to znak nadolazeće menstruacije, ali očito nije.
Kućni test radila sam 23.05. i 27.5. i bili su negativni.
Prema vašem stručnom mišljenju, molila bih da mi odgovorite dali ipak postoji mogućnost trudnoće (s obzirom da testovi znaju dati i lažno negativan rezultat) te što bi u suprotnom mogao biti razlog?
Jako sam zabrinuta.

Unaprijed hvala!
Lijep pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

30.05.2019. 14:40

Poštovana, u vrijeme kada su rađeni, testovi su vrlo pouzdani. Najvjerojatnije se radi o hormonskom disbalansu. Savjetujem da uradite analizu hormona.