Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kaleidoskopija


Autor Poruka

maya

21.04.2006. 00:25

Stovani,
imala sam iscjedak pracen svrbezom vise od dvije godine koji smo pokusavali rijesiti raznim vaginaletama. U 10.mj. prosle godine prvi puta mi se pojavila promjena na PAPA testu - CIN1. Nisam imala spolnih odnosa. Nakon toga isla sam na bakterioloski (brisovi - sve je bilo negativno), te mi je iscjedak nestao nakon novih vaginaleta u kombinaciji s tabletama. Nakon 4 mj. ponovila sam PAPA test koji je sada uredan. Na novi PAPA test idem za 6 mjeseci. Zanima me jesam li trebala ici na kaleidoskopiju (ginekolog mi je rekao da nema potrebe ako mi je 2. test normalan, a prijateljicu je njezin ginekolog odmah nakon prvog slao), te mogu li normalno stupiti u spolne odnose bez straha za partnerovo zdravlje? Ima li potrebe za jos nekim pregledima/ testovima (prije sljedeceg PAPE) jer sam cula da treba poduzeti jos razlicite mjere jer se nakon CIN1 stvari zakompliciraju u roku godine dana.
Hvala!

dr. Miro Šimun Alebić, spec.gin.

24.04.2006. 15:22

Poštovana,
pristup ovoj problematici je strogo individualan. Vaš je ginekolog u problem najbolje upućen pa je moj najbolji savjet da slušate njegove/njene savjete.