Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kontracepcija i mogućnost začeća


Autor Poruka

mia

25.04.2006. 10:19

poštovani,

čitam da je postotak zaštite od trudnoće kod kontracepcijskih tapleta 99 i nešto sitno posto, a kod ovih 0,5-6 posto koji ostane uopće ne dođe do prekida ovulacije - dakle, žena i dalje ovulira usprkos uzimanju pilula.

zanima me, da li se nekao kod liječnika opće prakse može ustanoviti da li žena ovulira unatoč uzimanju pilula? ultrazvukom ili nekom drugom metodom?da li ja to mogu zatražiti na slijedećem pregledu, ili moram imati neki opravdan razlog za tako nešto? naime, jako se bojim da ne ostanem u drugom stanju, možda malo i pretjerujem, pijem diane 35 i štitimo se kondomom, no i dalje ponekad čujem za priče gdje su žene pile pilule i ostale trudne, pa se brinem.
da li ste ikada imali takav slučaj, u Vašoj praksi, da je žena ostala trudna unatoč uzimanju pilula, a da nije u zaboravljena pilula i slično, već da je i dalje ovulirala.
hvala

Cybermed Info

25.04.2006. 10:33

Poštovana,

Molimo Vas da pitanje postavite u okviru foruma Kontracepcija.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

S poštovanjem,

Cybermed Info