Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kasni mi menstruacija


Autor Poruka

lazinica

05.11.2013. 10:10

Postovani, cesto mi se desava da mi menstruacija kasni ali ovaj put mi kasni 20 dana pa sam se malo zabrinula. Odnos sa deckom je bio zasticen,valjda( kazu da ne postoji siguran odnos). Ovih dana mi malo bole bradavice na grudima. Pre desetak dana sam bila prehladjena,da li to ima veze? Radila sam test prije nekih sedam dana i bio je negativan. Zadnja dva dana mi se desava kada idem u Wc da primecujem nesto kao menstruaciju ali dosta svjetlije. Da li postoji mogucnost da sam trudna iako je test negativan ? Sta savjetujete da uradim ?

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.11.2013. 18:55

Niste trudna ako je test negativan.
Otiđite ginekologu, jer se možda radi o upali, cisti ili slično.

princeza0123

02.11.2014. 12:15

Poštovani, imam 20 godina i 4 godine sam u vezi s deckom.. Zadnjih nekoliko godina imamo spolne odnose bez zastite, ali uvijek sam dobila menstruaciju.Najvise koliko mi je kasnila bilo je 5 dana i dobila bih uvijek,svaki mjesec mi kasni barem 5 dana i uvijek dođe. Zadnju menstruacijua sam imala 17.9.-24.9. 2014. i sada sam očekivala da cu ju dobiti oko 20.10. i nista. Kasni mi već 16 dana, obicno mi 7 dana prije menstruacije grudi oteknu, ovaj put nista,jedino sto sam primjetila je da me zadnja 2 tjedna ledja dosta bole i stomak mi je u donjem dijelu napiren sto mi obicno uvijek bude kada trebam dobiti menstruaciju. U zadnjih mjesec dana imali smo nekoliko spolnih odnosa bez zastite,ali svaki put je ejekulirao izvan mene,i stvarno vodimo racuna o tome i nijednom nije ejekulirao u mene,o tome stvarno jako vodimo racuna i odgovorni smo sto se toga tice. Sad mene zanima zasto mi toliko kasni, tjesim se time zato sto sam u cijelom 9. i dio 10.og mjeseca imala 4 ispita za rjesiti na fakultetu, i tu je bilo zivciranjaa,neispavanosti,nervoze i svega ostalog sto ide uz to. Nekoliko dana sam znala boraviti u hladnoj sobi zbog ucenja,sad me zanima jel to mozda razlog zasto mi kasni,da sam prehladila jajnike ili nesto,osjetim lagane grceve u donjem dijelu, ali nikako da dobijem i sada me vec lagano panika pocinje hvatat zbog moguce trudnoce. I stomak mi je uzasno napiren u donjem dijelu,i ja nikako da dobijem i malo mi je povecan apetit sto mi uvijek bude tako kada trebam dobiti. Ujnaprijed hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.11.2014. 17:25

Ako ste spolno aktivna a jeste, i kasni vam 16 dana menstruacija što čekate da ne napravite test na trudnoću
Ako je test negativan, sugeriram posjet ginekologu. O ostalim uzrocima kašnjenja menstruacije pročitajte u prijašnjim postevima.