Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kašnjenje menstruacije


Autor Poruka

pero12345

12.11.2017. 10:10

Poštovani,
S obzirom na događaje prethodnog mjeseca, zanimaju me mogući razlozi kašnjenja menstruacije.
16.10.sam se kupala u hladnom moru, vrlo vjerojatno sam prehladila jajnike ili mjehur. A osjetljiva sam na klimatske promjene i promjene mjesta boravka.
Nakon toga sam prošla terapije leđa, pomicanje kralježnice i kiropraktike što je bilo prilično bolno.
Imala sam tek tjedan dana iza kalendarskih plodnih dana, rastezljivi prozirni iscjedak specifičan tijekom plodnih dana a trenutno imam unutarnje obilno bijelo pranje.
Prošla sam specificni PMS i imala uobičajene menstrualne potkozne pristeve na leđima koji mi inače najavljuju dolazak menstruacije a trenutno mi kasni 4.dan.
S partnerom sam imala odnos ali ga zanemarujemo jer nije svrsavao niti u mene, niti blizu tako da sumnju na trudnoću eliminiramo. Ne mokrim redovito, ne bole me prsa niti bradavice, nemam mucnice, nemam pojačani apetit niti ikakve simptome trudnoće.
Jedino što me boli je trbuh oko jetre i slezene, ponekad me zapece u predjelu jajnika i probada me unutra, kao da netko nekada zareze nožem. Imam nekada osjećaj da sam dobila menstruaciju i imam tupu boli ali na kraju ne bude ništa od toga.
Iscekujem menstruaciju i pod stresom sam zbog iščekivanja pa Vas molim samo okvirno obrazloženje i mogućnosti kašnjenja.
Unaprijed zahvaljujem!

Ivo Balenović, dr. med.

12.11.2017. 19:25

Poštovana, ukoliko ste sigurni da trudnoća nije moguća, menstruacija može kasniti zbog stresa (psihički razlog), hormonske neravnoteže, pretjerane tjelesne aktivnosti i nagle promjene tjelesne težine. Za svaki slučaj savjetujem da prvo učinite test na trudnoću. Ukoliko je negativan preporučam hormonsku analizu.