Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kondilomi


Autor Poruka

ciki11

22.11.2014. 11:50

Doktore, molim vas da mi pomognete! Imala sam kondilome u vagini, ali i spolja i u predjelu anusa. Uklanjanje laserom je bilo bolno, zarastanje jos bolnije! Juce ujutro sam primjetila na jeziku nekoliko kondiloma, za koje mi nije jasno odakle tamo! Skroz su na korjenu, skoro u grlo! Doktor mi je rekao da on ne moze to ukloniti jer je ginekolog, pa ne smije, a stomatolog je rekao da to nije njegov posao!!
Jako sam ljuta i razocarana sto su doktori toliko nezainteresovani. Ne znam sta da radim, inace sam iz Crne Gore, pa vam je mozda i jasno kakvi ''stručnjaci'' lijece narod!
Kupila sam svasta sinoc, cak i kapi propolisa, da stavljam na kondilome ali im ne mogu prici uopste sa stapicem za usi, da bih drzala na kondilom.
Znate li mozda sta mogu uraditi i kako da ih se otarasim s tog mjesta?
Da li se moze raditi zamrzavanje u tom dijelu, ako vec ne moze laserom da se ukloni?
molim vas za odgovor i savjet, mnogo se plasim da se ne prosiri na krajnike i glasne zice, jer poslije necu moci nikako da pomognem sebi!
Hvala unaprijed!

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.11.2014. 16:05

Otiđite otorinolaringologu. To je njihova domena.
Konzultirajte ga na našim stranicama.

volim pjesmu

03.12.2014. 00:10

Poštovani, imala sam tri siljata i tri mala kondiloma na vanjskom spolovilu, obavila sam spaljivanje u bolnici, na kontroli, nakon tjedan dana, doktor mi je rekao da ima samo jedna veca ranica, na mjestu gdje je i bio najveci kondilom te mi propisao Linoladiol kremu, da mazem tu ranicu. Kad sam procitala uputstva, nista mi nije jasno. Dali je normalno da se ta krema koristi za to? Hvala i lijep pozdrav!

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.12.2014. 11:45

Dapače, dva puta dnevno namažite tom kremom. Možete koristiti i dermazin ili bivacyn spray.