Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kratki ciklusi


Autor Poruka

alyssa

02.03.2007. 08:50

Postovani,
imam 37 godina, nemam jos djece i pola godine pokusavam ostati trudna. PAPA i brisevi su u redu. Ciklusi su mi jako kratki, u prosjeku 23 dana, ali znaju trajati i svega 21 dan. Mjerim bazalnu temperaturu i ovulacija mi je oko 13-14. dana, lutealna faza obicno traje 8-9 dana. Na brojnim internet stranicama vidjela sam da bi to moglo predstavljati problem kod zaceca ili (ako uopce uspije doci do zaceca) dovesti do spontanog pobacaja. Vidjela sam da se to jednostavno rjesava uzimanjem progesterona. Medjutim, moj je ginekolog na to odmahnuo rukom, rekao mi je da danas nitko vise ne mjeri bazalnu temperaturu, da su moji ciklusi normalne duljine i da nema veze kada mi je ovulacija i odakle mi ideja da nesto ne bi bilo u redu s hormonima. Dakle, nije me htio poslati na analizu hormona niti mi propisati progesteron, nego me poslao doma i rekao neka nastavimo pokusavati, jer je sve sigurno OK. Zato Vas molim za misljenje mogu li progesteron (utrogestan, dabrostan) uzimati na svoju ruku, mogu li ih dobiti bez recepta i kada ih treba uzimati.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Miro Šimun Alebić, dr. med.

23.03.2007. 13:55

Ukoliko više od godinu dana ne uspijevate ostati u drugom stanju postoji indikacija da se napravi nekoliko pretraga da se ustanovi u čemu je problem. One, osim Vas, uključuju i Vašeg partnera, pa preporučujem da krenete redom.