Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


"Kronične" upale


Autor Poruka

ivka99

10.01.2015. 20:45

Poštovani,
već se mjesecima borim s infekcijama u rodnici, svaki put mi moj ginekolog da terapiju nekim vaginaletama, bude poslije dobro nekih tjedan, dva, ali se infekcija vrati. Papa test mi je bio rađen nedavno i uredan je. Zadnji posjet ginekologu mi je bio izuzetno neugodan, jer mi je on rekao da je to infekcija koju dobivam od MUŠKOG partnera, te da se i on treba liječiti. Pokušala sam mu objasniti da MUŠKOG partnera nemam godinama, da sam u vezi sa ženom, i da nema apsolutno nikakve šanse da mi infekciju "vrati" MUŠKI partner. Dobila sam tablete za rodnicu Medazol od 500mg, i nakon mog pitanja što napraviti ako se infekcija vrati, on je s podsmjehom odgovorio da se vidimo uskoro, i da će trebati raditi dodatne briseve. Doktor je uvjeren da mu lažem, a ja sam ozbiljna odrasla osoba, i nemam potrebe lagati doktorima.
Mene zanima slijedeće, da li je moguće da se infekcija vrati zbog stresa? Pijem oralne kontraceptive zbog bolnih i neredovitih menstruacija, ne znam ima li to kakve veze. Uz to pijem i antidepresive, antipsihotike, povremeno sedative te lijekove za alergiju. Da li je moguće da nešto od tih medikamenata uzrokuje povratak infekcije?
Obraćam se Vama jer me moj doktor jednostavno više ne shvaća ozbiljno, a ja želim da se pronađe uzrok mog problema i da ga riješim.

Unaprijed Vam hvala na odgovoru!

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.01.2015. 13:30

Slažem se s mišljenjem vašeg ginekologa. Potrebno je napraviti cervikalne briseve i urinokulturu.
Tada odrediti terapiju prema nalazu antibiograma. Do tada probajte s probiotskom terapijom npr. Linex lady ili sl.