Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


krvarenje nakon odnosa


Autor Poruka

himera

09.10.2009. 16:30

javilo mi se prije par mjeseci prvo krvarnje nakon odnosa koje nije bilo obilno pa sam mislila da me mozda decko zagrebao noktom, no nakon par mjeseci javilo se ponovno, ali puno obilnije,kao kod menstruacije i sluzavo,a drugi dan me pekalo kad sam mokrila. kod ginekologa sam bila prije god i pol, a spavala sam samo sa sadasnjim deckom s kojim sam vec 3 i pol godine. sto moze uzrokovati takvo krvarenje, je li moguce da sam dobila neku spolnu bolest ako sam samo s tim deckom a imamo odnose vec vise od 2 god. hvala

Bjelovarcanka

20.08.2011. 10:25

Poštovani
Unazad nekoliko mjeseci zna mi se dogoditi da mi ide neka sukrvica nakon odnosa. To sam primjetila kad obavljam malu nuždu i kad se obrišem toaletnim papirom. Te krvi nije nešto puno, možda 2-4 kapi i ne ide mi baš nakon svakog odnosa, ali se zna dogoditi. Redovito obavljam preglede kod ginekologa i nedavno mi je rađen papa test koji je uredan. Prosli mjesec sam bila na uzv na pregledu zbog policističnih jajnika i sve je bilo uredu, štoviše, doktor na uzv se čudio zašto sam došla kad više nemam cisti. Pijem diane vec 8 mjeseci. Ne znam da li vam išta od toga što sam vam napisala znači što, ali ovo me već pomalo zabrinjava. Napomenula bih još samo da me ne boli to kad mi ide sukrvica i da mi odnos ne traje duže od 15 min.

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.08.2011. 11:45

Poštovana, najčešće se sukrvica javlja zbog plićih laceracija rodnice tijekom odnosa( suhoća rodnice zbog uzimanja kontraceptivnih pilula), ili zbog" ranice" na vratu maternice iz kojeg kod odnosa može doći do kontaktnog krvarenja. Mislim da se ne bi trebali previše brinuti.

Sarchy87

24.07.2016. 12:15

Poštovani,sinoć sam imala dosta grub spolni odnos s partnerom,tj.poprilično grub.Pošto je i on obdaren,prilikom potpune penetracije osjećala sam tupu bol pri dodiru njegovog glavića s vratom maternice,na što sam do sad i navikla zbog dosta plitke rodnice.Naime,čučnuvši poslije odnosa primjetila sam krvarenje koje je bilo obilno no i veoma kratkotrajno.Izgledalo je poprilično sluzavo i slično menstrualnom krvarenju.Zaprepastila sam se jer nisam ništa osjetila tijekom krvarenja osim nekoliko trzaja boli tijekom odnosa kad je partner potpuno penetrirao u mene.Jutro nakon na ulošku je bilo samo blijedih obrisa krvi,dakle krvarenje je istog trenutka kad je počelo i stalo.Prošlu menstruaciju sam dobila točno u dan i bila je normalnog intenziteta i trajanja.Znate li možda što je posrijedi? 19 mi je godina i ovo mi je stalni partner.Nemam naznake spolnih bolesti.

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.07.2016. 16:50

Prema opisanom krvarenje je vjerovatno povezano s ozljedom rodnice ili vanjskog spolovila tijekom odnosa.
Ako se nastavi potreban je pregled ili ako postane intenzivnije.