Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krvavi iscjedak i neugodna bol u predjelu jajnika


Autor Poruka

dajanaa

20.08.2016. 11:10

Postovani..imala sam jedan pobacaj i jednu biokemijsku trudnocu..radila sve pretrage i sve ok osim papatesta na kojim zadnje bila upala gardnerella,a prije toga hpv promjene..lijecila sam se antibioticima i vaginaletama,a sad imam krvavi iscjedak i cudan pritisak u predjelu jajnika..bojim se jer ginekolog veli da od upale nije krv,da to vjerojatno od ovulacije..mada sam cula da u ovulaciji krv normalna,meni se to prosli mjesec i ovaj prvi put pojavilo i mislim da nije to u pitanju..Molim Vas za Vase misljenje..

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.08.2016. 19:55

Kad postavljate takva pitanja morate mi napisati barem osnovne stvari meni relevantne. Datum zdanje menstruacije, te kad se pojavio taj iscjedak??
Na osnovu vašem pitanja ne mogu vam ništa odgovoriti.

chanelica

28.08.2016. 16:25

Poštovani,
prošli mjesec ( menstruacija 18.07. ) mi se pojavio smeđi iscjedak peti dan nakon završetka menstruacije i nakon spolnog odnosa, uz bol na lijevoj strani trbuha, prema jajniku i ponekad u lijevom donjem dijelu leđa. Posjetila sam ginekologa i ovo je nalaz: U rodnici tamnosmeđi iscjedak, palaptorno uredno, UZV: uterus uredne veličine, endometrij zadebljan doima se polip vel. 6x12mm, desno anehogena cista vel. 3,2x2,0cm, lijevo se doima uredno. Nakon toga slijedi terapija Lindynette 2x1 6 dana i iza njih Dulphaston 2x1 10 dana. Međutim nakon tri dana terapije Dulphastonom dobijam menstruaciju i to obilnu ( 13.08. ), a po njenom završetku opet se javljaju bolovi na lijevoj strani trbuha i povremeno leđa, naročito intenzivni 25.08., da bi isti prestali sutradan, 26.08. kada mi se pojavio mali smeđi iscjedak ( samo koja točkica nakon jutarnje velike nužde, nije mi potrebna ni upotreba dnevnog uloška ) i to se ponavlja već treći dan ( ujutro nakon nužde i poslije ga u danu nema ). Budući mi je ginekolog na godišnjem odmoru, Papa test i kontrolu ću obavit po njegovom povratku. Još moram napomenuti da sam 2010. histeroskopski skinula tri polipa iz maternice, te mi je i česta pojava vodenih cista na jajnicima. Zadnji Papa je bio uredan, rađen prije dvije godine. Zamolila bih Vas za mišljenje i unaprijed zahvaljujem...

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.08.2016. 00:45

Smetnje su vjerovatno ili od ciste na jajniku ili endometralnog polipa. Svakako mislim da je prije uzrok bolova polip.

chanelica

29.08.2016. 10:00

Da... cista mi je otkrivena na desnom jajniku, a mene stalno boli na lijevoj strani na kojoj je prema UZV sve uredno. Zahvaljujem Vam još jedanput na odgovoru i srdačno pozdravljam...

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.08.2016. 22:30

Može doći do porasta ciste i ista padne iza maternice pa ne možete locirati odakle dolazi tj . s koje strane bol.
Sugerirram pregled i UZV.