Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kvržica


Autor Poruka

cindirella

08.12.2014. 01:25

Poštovani!imam 17 godina i prije 2 mjeseca pojavile su mi se 2 kvržice na vanjskoj strani spolovila blizu prepona. Jedna je boje kože iz koje kada se jako stiska izlazi prozirna tekućina u početku je izlazila krv. Trenutno iz nje ništa ne izlazi nego je prekrivena oljuštenom kožom. druga kvržica je malo tamnije boje tamno plava ali iz nje sam tek danas uspijela istisnuti prozirnu tekućinu.što bi to moglo biti? Unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.12.2014. 10:25

Upala folikula dlake. Ako ne izlazi gnoj proces nije zreli te ga ne treba istiskivati.

cindirella

08.12.2014. 11:50

Hvala na odgovoru! Interesira me trebam li ići kod ginekologa zbog toga?

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.12.2014. 23:25

Ne treba za sada.

ibm2311

09.12.2014. 09:50

Poštovani! Imam 25 godina i do sada nisam imala ozbiljnijih ginekoloških problema. Prije par godina znala se pojaviti pokoja upala nakon menstruacije, koje sam se uspješno riješila promjenom proizvođača higijenskih uložaka i prijedloga ginekologa da si pokušam pomoći i uljem gospine trave, nakon čega upala više nije ni bilo. Tu i tamo se znalo pojaviti kratkotrajno peckanje koje više povezujem s nahlađenjem nego nečim drugim, no međutim prije dvije godine dobila sam upalu nakon plodnih dana i prilikom mazanja uljem napipala kvržicu malo veću od zrna riže na cerviksu, kvržica je glatka, nije neugodna na dodir, i ne boli, pratila sam ju i primjetila da nestane nakon menstruacije. Unutar te dvije godine znala se nekada pojaviti, međutim nisam obraćala pozrnost na nju obzirom da nemam nikakvih tegoba. Sada sam ju ponovno napipala i kako sam prešla prstom preko nje imala sam osjećaj kao da prelazim preko 'zrelog' prištića, nakon čega je ona i prsnula i osjetila sam da je nešto isteklo iz nje, nisam osjetila nikakvu bol niti je bilo krvi, međutim nije mi baš svejedno pa bih voljela Vas pitati što Vi mislite o tome. Moj ginekolog je rekao kako se nemam što zabrinjavati ukoliko ne boli i ne predstavlja nikakav problem. Inače imam uredne mjesečnice, koje znaju kasniti dan dva samo u vrijeme ispita, kad sam pod stresom i neispavana happy
I htjela bih Vas pitati još jedno pitanje vezano za seku, ima 21 godinu i menstruacija joj je neredovita od kad je dobila u dobi od14- 15 godina. Kada kažem da nije redovita onda zaista to i mislim, menstruacija joj dolazi 2-3 puta godišnje, u mladim danima je bila punašnija, što danas nije slučaj, nije mršavica ali nije ni bucka kakva je bila. Ima učestale simptome pmsa, koji joj zadaju probleme u smislu bolova u donjem dijelu leđa, promjene raspoloženja,napuhnutost, napadaje gladi i slično, međutim menstruaciju ne dobije. Prošle godine je otišla na proteinsku dijetu u kojoj je značajno smanjila slatko i masnoće svela na minimum, hranila se mliječnim proizvodima, mesom, voćem i povrćem te počela intezivno vježbati, nakon čega joj je menstruacija došla i bila pravilna cijelu ovu godinu sve do pred kraj 7 mjeseca kada je prestala vježbati, menstruacija je ponovno izostala, nije ju imala niti 8 mjesec niti 9, ponovno je počela naporno trenirati i menstruacija je došlau 10 mjesecu, kako je počela akademska godina više nije imala vremena za takve treninge i mjesečnica je izostala ali ostavila grozne simptome pms-a glavobolje i jake bolove u donjem dijelu kralježnice. Ginekolog tvrdi da je još mlada i da nepravilni ciklusi su normalni, međutim nekako mislim da sada kad već ulazi u 22 godinu to i nije normalno. Zanima me Vaš stav.

ibm2311

09.12.2014. 09:50

Hvala happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.12.2014. 23:40

Što se tiče o vašem problemu, kod vas se radi o cisti ovule Nabothi koja je prsnula i izlilo se malo sluzi. Dakle to se događa i normalna je stvar.
Što se tiče sestre, naravno da sa 21 godinu nije normalno da ima neredovite cikluse.Imam premalo relevantih podataka, nema nalaza UZVa, nema hormonske obrade pa ne mogu komentirati više od toga.

24.12.2014. 12:30

Postovani doktore,jucer prilikom tusiranja primjetila sam sitnu kvrzicu na stidnici..mislila sam da se radi o uraslioj dlaci ali se ona ne vidi..isto tako kvrzica je po dodiru potkozna ali na samoj kozi nema nikakvih znakova upale nego samo na dodir se moze osjetit..zanima me o cemu je rijec i trebam li se javit na gin. pregled..Hvala Vam!

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.12.2014. 19:40

Vjerovatno lojna ili apokrina žlijezda ili folikulitis. Ne trebate na pregled.