Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kvržice?


Autor Poruka

Lily

06.04.2007. 08:30

Poštovani,
Zanima me što bi se moglo kriti iza kvržica na vanjskoj donjoj usni(samo desna strana)? Ponekad mi se nakupine kvržica stvore nakon spolnog odnosa, a ponekad se jave same od sebe, a isto tako se i povucu ponekad.
Zbaju biti bolne i velicina donje usne se za duplo poveca. Inace ginekolog mi je dijagnosticirao vec bartholinijevu zljezdu,ali ona se bila pojavila s lijeve strane malih stidnih usana i s njom nemam vise nekih problema.. A ove kvržice su me podosta zabrinule. O čemu bi se moglo raditi? Obavila sam pregled kod ginekologa, dobila sam antibiotike s kojima sam rjesila problem iscjetka, tj. male upale..Ali desna strana vanjskih usana mi zna i dalje naoticati, a isto tako i sama od sebe splasne.. Ginekolog je savjetovao prestanak depiliranja tog dijela, da je to navodno od toga, poslusala sam, al neke bitne promjene nisam primjetila.
Unaprijed zahvalana na odgovoru
Lily

Miro Šimun Alebić, dr. med.

13.04.2007. 15:10

Poštovana,
savjet koji ste dobili od vašeg ginekologa je usmjeren na najčešći uzrok "kvržica" na vanjskom spolovilu. Preporučujem ponovni posjet Vašem ginekologu ukoliko nije došlo do poboljšanja.