Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Liječenje Candide


Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.03.2011. 18:25

Poštovana, svakako je nužno da i suprug koristi terapiju. Bez toga dugoročno Vam neće biti bolje.

MirnaNeMirna

08.03.2011. 10:26

postovani!
prije 10 mjeseci ustanovljen mi je policistican desni jajnik. kao terapiju koristim diane35 vec 6mjeseci i dobro ih podnosim. povremeno imam blaze upale sa simptomima svrbeza i grudastog iscjetka koji se zadrzava u rodnici - takve probleme uspjesno sankcioniram kupkama u hipermanganu te canesten kremom jer sumnjam na gljivicnu infekciju,kod tezih upala koristim i vaginalete uz preporuku lijecnika. prije nekoliko mjeseci ja i partner lijecili smo se medazolom-oralno i vaginalno zbog upale uzrokovane gardnerellom (simtomi su bili prisutni samo kod mene). prije nekoliko dana ponovno mi se vratio spomenuti iscjedak uz svrbez, a simptomi su se pojavili i kod partnera- kod njega prvi put- svrbez,bijele naslage,crvenkasti osip, da li se u ovom slucaju radi o kandidijazi i moze li se izlijeciti bez posjeta lijecniku? (mozete li preporuciti terapiju za mene i partnera? da li ce dosadasnji postupak pomoci?) također imam probleme bolnog odnosa,bolovi se javljaju na ulazu u rodnicu te u samoj rodnici uz smanjenu vlaznost a ponekad su bolovi prisutni i u donjem dijelu trbuha na desnoj strani. sto mi moze pomoci kod bolnih odnosa? partner i ja ne koristimo zastitu kondomom. postoji li mogucnost da kontracepcijske pilule smanjuju seksualnu zelju i kako postupiti u toj situaciji (s obzirom da ih moram piti zbog policisticnih jajnika)?
unaprijed zahvaljujem

nanokuku

08.03.2011. 17:47

Poštovani,
da li se moram sad ponovno javiti svom ginekologu ili postoji nešto da uzmem u lijekarni za sebe i supruga, pošto svakako idem privatno ginekologu tako da lijekove moram kupiti. Pa po svemu ovom što sam vam napisala što bi ste vi preporučili..
Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.03.2011. 18:00

Poštovana , savjetujem kod Vas i partnera liječenje uz antimikotike na usta, te antimikotskom kremom izvana.
Svakako je djelovanje kontraceptiva suhoća rodnice, i gubitak libida. Savjetujem korištenje lubrikanta.

Nikolaaa

10.03.2011. 23:57

Postovani doktore,pitao sam vas za savet sta da radim za crvenilo i svrab po glansu pre 20ak dana i rekli ste mi da uzmem antimikotik i kupio sam to (Nistatin) ,mazao 2-3x dnevno i proslo mi je,ali posle nedelju dana mi se ponovo pojavilo blago crvenilo,ali bez svraba i peckanja...Moze li mi se ono ponovo povratiti ?

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.03.2011. 10:00

Svakako da može. Ako Vam se vraća, trebalo bi na usta uzimati antimikotike te i dalje lokalno mazati.

nanokuku

28.03.2011. 15:20

Poštovani doktore,
nakon korištenja diflucana ( i ja i suprug) te canestena vaginaleta i kreme, infekcija sa ponovno vraća, iz kojeg razloga? Sve je dobro do menstrucije javi se uvijek za vrijeme menstruacije ili ovaj puta dan prije menstruacije.. S tim da uz to sve pijem lactogyin. Molim vas za savjet što da radim? I da li te infekcije mogu utjecati na začeće? Moj ginekolog je rekao da to nije ništa ozbiljno, ali me užasno smeta i ne znam iz kojeg razloga se vraća stalno...
Unaprije hvala!!

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.03.2011. 21:07

Poštovana, gljivična infekcija ne uječe na začeće niti na komplikacije u ranoj trudnoći.
Savjetujem Vam da učinite cervikalne briseve da se isključe i drugi uzroci iscjetka, pečenja i svrbeži i nelagode u rodnici.

kate111

30.03.2011. 00:25

postovani dr. Šakoronja...
imam nekoliko pitanja....nemam nikakih simptoma osim bijelog pranja,nit se ojesti nist ista,samo ga cesto imam,mislila sam da je sve uredu al decko me je nazvao i reko da on kad ide mokriti da mu je cudno,onak bijelkasto prozirno i da kao on ima neki iscjedak..sad on predpostavljan da je to od mene dobio a ja sumljam jer nemam nikake simptone...prije neki mjesec dana smo imali zadnji put odnose,a tek neka 2 il 3 dana unazad je primjetio promjene...sad neznam dal ce moguce da i ja nesta imam?hvala vam puno na odgovru...

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.03.2011. 10:55

Poštovana, vrlo vjerovatno je da se radi o gljivičnoj infekciji. Potrebna je terapija i Vas i partnera. Možda je ko od Vas uzimao antibiotsku terapiju, to se nakon iste često viđa.
Dakle pomoći će Vam uzimanje antimikotika lokalno i na usta, kao i njemu. Nakon toga bilo bi dobro koristiti preparate za obnovu flore rodnice.

kate111

30.03.2011. 22:36

hvala vam na odgovoru,ja imam termin kod ginekologa 18.4 mislila sam privatno otici al sad znam da nemoram...hvala vam puno

ella007

11.04.2011. 01:15

Poštovani doktore!
Molim Vas za savjet. Imam ponavljajuće infekcije kandidom, barem mi je tako rekla moja doktorica. Skoro svakog mjeseca se pojavi, sredinom ciklusa, kako se bliži mjesečnica. Ponekad su to samo blagi simptomi, lagani svrbež i žarenje prilikom odnosa. Sada je puno gore. Svrbež je jak, prisutan je i obilan gusti bijelo-žuti iscjedak, mirisa kao na metal! Nakon odnosa jako su mi natekle male stidne usne, imala sam osjećaj kao da su utrnule. Sada je i partner osjetio svrbež iako nikad do sada nije imao nikakvih simptoma. Zanima me je li to kandida ili nešto drugo? Prije mjesec dana sam bila na pregledu, doktorica je radila papa-test i sve je bilo u redu. Može li se kandida vidjeti na papi? Trebam li obaviti još neke pretrage? Treba li se i partner lječiti i kako? Puno hvala na Vašem savjetu i odgovoru!

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.04.2011. 12:50

Poštovana, ako je iscjedak bijelo žuti i ima miris na kiselo, svakako se ne radi o predominantnoj gljivičnoj infekciji. Sugeriram s obzirom na česte upale da učinite cervikalne briseve, a partner bris uretre, mikrobiološku analizu ejakulata.
Premda s obzirom na karakter iscjetka i na njegov miris mislim da se radi o infekciji garndnerelom. Pogledajte naše postove o tome.

ella007

11.04.2011. 21:22

Puno hvala na odgovoru! Zanima me još gdje se te pretrage, cervikalni brisevi, mogu obaviti? Mogu li to kod svoje ginekologice preko zdravstvenog ili se to mora dodatno platiti? Gdje partner treba obaviti svoje pretrage? Puno hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.04.2011. 10:45

Poštovana, cervikalne briseve kod svog ginekologa. Partner može to napraviti na klinici za infektologiju F. Mihaljević.

tanja00

15.04.2011. 01:41

več tri dana imam nenormalan svrab koji je posebno izražen u večernjim satima. pošto mi je danas zadnji dan da koristim vaginalete canesten, da li će se moje stanje popraviti, ili mogu produžiti terapiju još tri dana?iscjedak je bio mal i nikakav al su bile vidljive bjele naslage kojih je sad manje al je svrab nemoguć.pošto nisam koristila kremu nego samo vaginalete a kod kuće imam plymicol kremu postoji li mogućnost da nastavim sa njom mazati. primjetila sam nerastopljene djeliće tablete na vešu tako da sumnjam i na djelotvornost tableta u potpunosti. i još samo jedno pitanje..pošto bi trebala dobiti menstruaciju kroz koji dan kako tada postupati s lječenjem
unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.04.2011. 10:41

Poštovana, nastavite mazati Plimycol kremom izvana kroz 5 dana, 2 do 3 puta dnevno.

anna.j

21.04.2011. 12:50

Poštovani!
Već više od godinu dana imam ponavljajuće upale zbog candide. Većinom mi upala nastane pred menstruaciju. Inače koristim yaz, a kad nisam koristila hormonalnu kontracepciju nisam ni imala problema s candidom. Nalaz papa testa je pokazao miješanu floru, a brisevi samo candidu. Doktor mi je prepisao Diflucan tabletu(i za dečka), zatim Poligynax vaginalete, nakon toga trebala bih nastaviti sa Gyno-Daktarin vaginaletama, i na kraju s Lactogyn vaginaletama. Uz to sve svakodnevno se mažem s canesten kremom.
Mene sad zanima da li se takvom terapijom mogu potpuno izlječiti od candide? nemogu više trpjeti te neugodne upale svaki mjesec. mislim da to nije normalno, tako se ne može normalno živjeti niti funkcionirati.
spominjali ste u postovima briseve kod muškarca i neku analizu ejakulata: zar je moguće da partner ima u ejakulatu bekterije i da mi tako inicira iznova upalu? ponekad osjećam peckanje nakon ejakulacije.
hvala na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.04.2011. 17:30

Poštovana, terapiju koju ste dobili kao i obradu potpuno podržavam. Mislim da ćete ovakvom terapijom biti duže vrijeme bez simptoma vulvovaginalne kandidijaze.
Ako tegobe perzistiraju savjetujem kod partnera obradu.( Bris uretre te mikrobiološka analiza ejakulata)

27.04.2011. 14:30

Poštovani. Nakon popijenog antibiotika mislim da sam dobila gljivice. Svrbi me na ulazu rodnice,i imala sam grudasti iscjedak,taj iscjedak je sada mliječno bijel bez grudica i manje me svrbi. Što to znači? Nisam koristila nikakve vaginalete i kremu. Sutra trebam raditi urinokulturu,da li će u nalazu pisati da imam i gljivice zajedno s bakterijom koju imam u urinu? Ili da ipak pričekam od davanja mokraće na analizu dok to ne riješim? Hvala. Pozdrav