Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Listerioza u trudnoci


Autor Poruka

kolacic

29.01.2013. 10:00

Evo citam po internetu i vidim da su ovi simptomi vrlo moguci da se dobije listerioza u trudnoci. Drhtavica zimica jedan od simptoma. Moze li se ta listerioza primijetiti na nalazu krvi laboratorijskom onom obicnom ili se moraju uraditi dodatne pretrage?? Koliko je moguce da i to imam? Moze li se to vidjeti u urinokulturi ili se mora neki dodatna pretraga vidjeti. Majko moja ova blaga temperatura nekoliko dana mi je sumnjiva skroz. Mislila sam zbog urinarne infekcije i colpitisa ali vise nista ne znam. Molim vas, ova zimica i drhtavica jel moguca od listeroze? Sta moram uraditi moze li nalaz se uraditi hitno? hvala lose sam skroz, totalno sam srusena sad. samo mi jos to nedostaje.

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.01.2013. 16:35

Poštovana, gdje baš od svih stanja vi o rijetkoj listeriozi.
Svakako je javite svome liječniku, a ako isti posumnja na to, svakako će vas uputiti u infektološku kliniku na pregled.

pulistar

13.03.2015. 10:30

Postovani,
zanima me da li je moguce zaraziti se sa listeriozom nakon konzumacije trajnog mlijeka koje je bilo pokvareno,tj.bilo je cudnog okusa?Konzumirano je prije 3 dana 2 salice,za sada nemam nikakvih simptoma.Trenutacno sam u 35+5 tjednu.
Unaprijed zahvaljujem,
S postovanjem.

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.03.2015. 19:10

Mislim da ne. No za to je kompetentan infektolog ili epidemiolog.