Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


low-risk hpv


Autor Poruka

lency

21.06.2004. 00:43

Poštovani, iako sam pročitala dosta postova ovdje na stranici, jos mi uvijek nisu jasne neke stvari , a to su sljedece.

1. moj ginekolog kaze da se HPV ne moze prenijeti kod seksa s kondomom tj. da su sanse za to skoro pa nikakve , na netu i po raznoraznim stranicama pise da se moze prenijeti kad je virus aktivan (a kako se uopce moze znati da je virus inaktivan?) , negdje pise i da se moze prenijeti poljupcem, mislim da ste to i vi napisali u jednom od odgovora ---
moje pitanje je
ako ja imam low-risk HPV, bez kondiloma, kako mogu imati odnos s partnerom a da budem sigurna u to da on od mene nece dobiti HPV? nakon svega sto sam dosad procitala (a pogotovo ovog s poljupcem) imam dojam da ne mogu biti sigurna, je li to istina?

2. bila sam kod 2 ginekologa, i na 100 stranica na netu i izgleda kao da svaki gin ima o hpvu svoje misljenje i sva su razlicita - jedni kazu da se moze prenijeti seksom s kondomom, drugi da ne, jedni da lijece to vaginaletama, drugi tabletama.......kako znati koga poslusati u ovoj situaciji?

prof. dr. Marina Ivanišević

14.09.2004. 22:10

1. HPV se može prenijeti kod spolnog odnosa sa kondomom, poljupcem...
2. odnos sa kondomom u vašem slučaju je sigurniji nego bez njega jer je odraz između ostalog i ponašanja, odnosno maksimale zaštite koju možete pružiti partneru
3.lijeka za HPV još nema