Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Malo zabrinuta


Autor Poruka

Colorado

30.08.2008. 19:15

Dobar dan! Imam 24 god i ovo mi je 2 trudnoća.Naime radi se o tome da me sinoć (slikovito opisano)kao s nožem prerezao po trbuhu nisko s jednog kraja na drugi i to dva puta u razmaku od par min.S tim da nije bilo naglog pokreta nego sam sjedila i jela.A onda nakon sat dva bol u križima nisko. Trebam li se zabrinuti!?
Kad sam ostala trudna imala sam 83 kg sad u 28 tj ili 6 mj trudnoće imam 87. Beba je 2 tj naprednija i težila je u 26 tj (a ja sam bila u 24 tj) 820g te se jako giba, da je i sam ginekolog rekao da je teško uloviti ga mirno na ultrazvuku.
Pazim kaj jedem,jer imam jake žgaravice i popim 2-3 litre mlijeka.Kad ne mogu više izdžati popim pol gastala,svega 2 puta sam ga popila cijelog u trudnoći.(gastal se cucl u ustim mislim, to radim) I jako se znojim po 4-5 puta na dan zašto? ,i to je jedan od problema.A,zadnje svrbi me trbuh cijeli malo možda jače oko pupka prema dolje.Hvala vam i nadam se da budete mogli razumijeti moja pitanja.Lijep pozdrav!

Ivo Balenović, dr. med.

31.08.2008. 16:00

Poštovana,
obzirom na simptome koje ste naveli (bolovi u donjem djelu trbuha i križima), preporučio bih Vam ginekološki pregled gdje će se ustanoviti ne radi li se možda o prijevremenim trudovima. Što se težine djeteta tiće (ubrzani rast) preporučio bih test opterečenja glukozom da se isključi gestacijski dijabetes.