Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


nakon carskog reza


Autor Poruka

Bumbica

30.08.2008. 12:35

Poštovani, rodila sam curicu carskim rezom prije 2 godine. Inače, nitko mi u bolnici nije rekao da se ne smije zatrudnjeti nakon carskog najmanje 2 godine, to sam saznala naravno tek sad kad sam zatrudnjela. Sada sam trudna 20 tjedana, a kćer će mi u 9. mjesecu imati 2 godine. Da li je to opasno za mene što sam trudna ili iz kojeg se razloga ne smije zatrudnjeti 2 godine? I zanima me da li je točno da ću sad opet najvjerovatnije na carski ili mogu najnormalnije roditi prirodno? Inače, ovo će mi biti treći porod. Unaprijed hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

31.08.2008. 16:00

Poštovana,
Godinu dana nakon Carskog reza ne preporuča se trudnoća. Vaginalni porod moguć je nakon jednog Carskog reza. Nakon dva (i više) Carska reza vaginalni porod je kontraindiciran zbog mogućnosti od rupture(prsnuća) maternice.

Bumbica

31.08.2008. 21:35

Poštovani, u drugoj trudnoći imala sam gestacijski dijabetes. Da li sam zbog njega bila na carskom rezu ili zato jer je beba bila visoko na zadak ili sve zajedno? Kolika je šansa da mi se dijabetes opet sad pojavi u trudnoći i da li to utječe na odluku doktora o porođaju carskim rezom? Unaprijed hvala.