Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Menstruacija


Autor Poruka

Katarina

14.01.2002. 15:10

Poštovana doktorice,

imam 29 godina, udana sam. Menstruaciju sam trebala dobiti 07.01. nije došla. 10.01. sam napravila 2 testa na trudnoću koja su bila negativna. Nazvala sam ginekologa i rečeno mi je da dodjem na pregled. Međutim, teško mi je živjeti u neizvjesnosti pa Vas molim za objašnjenje nalaza tj. izostanka menstruacije. Napominjem da sam inače znala imati neredovite menstruacije, a nalazim se pod kurom mršavljenja pomoću akupunkture.
Hvala na pomoći.

Doc dr. sc. S. Kupešić

15.01.2002. 15:32

Poštovana,
U žena reprodukcijske dobi nerijetko se mogu javiti kašnjenja menstruacije, te ukoliko se ne radi o trudnoći najčešći razlozi su funkcionalne ciste, hormonski poremećaji, kašnjenje ovulacije u prethodnom ciklusu i.t.d. Mislim da Vas ovakvo kašnjenje m. krvarenja ne bi trebalo brinuti. Iako nemam dovoljno osbnog iskustva da bih ovu promjenu povezala s akupunkturom mišljenja sam da bilo kakvo potiskivanje funkcije centra za glad (u Vašem slučaju akupunkturom u svhu mršavljenja) moglo uvjetovati i amenoreju. U svakom slučaju obratite se Vašem ginekologu kako bi dokazao uzrok ove promjene i ev. odredio daljnje smjernice u obradi.