Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Menstruacija


Autor Poruka

Salatica86

21.08.2016. 22:50

Postovani, menstruacija mi je kasnila 5 dana (to mi se cijeli zivot zna desavati, nista alarmantno), ali je bila cudna, krenulo je, pa je tako reci stalo i tek 3 dan je krenulo bas da je menstruacija, trajalo je uobicajeno 5 dana, po tom sam i znala da je normalan ciklus. Juce (6 dan) je stajalo (krv tamnija), da bi danas, kao sto je i normalno stalo skroz. Medjutim, danas poslijepodne poslije odnosa sam primjetila roza iscjedak (samo na papiru) i traje vec neko vrijeme, a danas je 7 dan ciklusa (koji je inace juce zavrsen). Nije moguce da je doslo do povrede rodnice. Da li je moguce da je ovo zaostatak menstruacije zbog kontrakcija prilikom odnosa? Ovo je prvi put da mi se desilo, inace znam imati roza isjcedak oko ovulacije, ali nikad se nije desilo 1 dan poslije ciklusa. Imam 23 godine.
Hvala, srdacan pozdrav!

Salatica86

22.08.2016. 22:10

Postovani, danas nemam sukrvice, preko dana mrljalo "zuckast sekret" a evo predvece sada nista. Ali imam tupe bolove u lijevom jajniku, mislim ne mogu to reci da su bolovi, niti ziganja, vec kao da pritisak neki osjecam tu svako malo vremena. Strah me je, jer sam prije 5 mjeseci imala vanmatericnu trudnocu na tom istom jajniku (uspijesno lijecenja metotrekstatom) i slicne "bolove" sam imala. Sada ne znam, da li je ovo psiha malo (strah od ponovljenje vanmatericne), odnose prije ciklusa ovog zadnjeg sam imala par puta, mislim da nije bilo u plodne dane (kasnila mi je menstruacija, pa mozda i jeste onda zakacilo), ali pazili smo. PMS uredno imala, imam bolne grudi uvijek, koje su sa prolazkom ovog ciklusa i prestale boliti. Sada ne znam da ako je vanmatericna, jos uvijek bih imala bolne grudi? Da napomenem jos da sam tada kad sam imala i vanmatericnu, imala i vodenu cistu, isto na lijevom jajniku, pa da mozda nije opet ona (na kontrolnom pregledu u maju je nije bilo i aposolutno uredan UZV). Sada ne znam sta da radim, da li je ovo umisljanje neko, cista ili stvarno vanmatericna. Da uradim test sutra ujutru za svaki slucaj?
Srdacan pozdrav!

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.08.2016. 22:20

To je ostatak menstrualnog krvarenja. Ne vidim nikakav problem kod vas.