Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Menstruacija


Autor Poruka

ivanicaema12

18.04.2017. 14:25

Postovani...imam pitanje nakon poroda godinu i pol menstruaciju imam jedan mj nakon 26 dana drugi mj nakon 33 i tako se izmjenjuje...sada mi je kasnila 6 dana prije nego je dosla napravila sam test negativan je bio a tjedan i pol prije me u donjem dijelu toliko probadalo kao da me neko nozem pika usred noci a prije dva dana s desne strane da se pomaknut nisam mogla. Sada kad sam dobila uzasno mi je muka i imam cak i temperaturu i umor konstantni...nikada mi nije tako bilo pa ne znam sta bi to moglo biti...Lp

Ivo Balenović, dr. med.

19.04.2017. 10:25

Poštovana,
obzirom na sve simptome koje navodite savjetujem da što prije učinite kompletan ginekološki pregled i laboratorijske pretrage. Moglo bi se raditi o upali jajnika, mokraćnih puteva, slijepog crijeva, bubrežnih kamenaca...

sudijas

19.04.2017. 17:00

Pozz. Imaala bih jedno pa ja bih rekla neubičajno pitanje, nadam se da sam ga postavila na pravom mjestu jer nisam mogla na drugim temama da pronađem odgovor. Naime, moje pitanje je vezano za dane trajanja menistrualnog krvarenja, tj. da li se smatra da krvarenje traje sve dok vaginalni iscjedak nepoprimi onu prirodnu čistu boju ili samo onoliko koliko dana krvi nalazimo na higijenskom ulošku? Kod mene je situacija da samo dva dana pa donekle i treci dan nalazim krvav uložak a nakon toga dva dana je oskudni smečkasto - žučkasti iscjedak kojeg gotovo i da nevidim na ulošku ili na vešu i nakon toga, dakle peti dan je iscjedak bijel. Pa moje pitanje glasi koliko zapravo moje menistrualno krvarenje traje, 2 ili 5 dana. Hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

20.04.2017. 10:45

Poštovana,
dokle ima krvi na ulošku (dakle i smećkasti iscjedak) traje menstruacija. Normalno traje 3 do 5 dana. Najveći dio endometrija (sluznice maternice) se odbaci u prva dva dana. Obnova funkcionalnog endometrija (sluznice) u maternici je potpuna između 5. i 6. dana.