Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


missed abortus


Autor Poruka

Lejla

27.02.2006. 14:31

Poštovani!

Imam sina kome je šest godina. Bio je normalan i prirodan porod. Prošle godine u martu mjesecu sam ostala u drugom stanje, da bi 24. juna te iste godine nastupio missed abortus. Potpuno neutvrđeni razlozi, jer nije rađena biopsija ploda. Odstranjivanje ploda odnosno kiretaža mi je učinjena u Sarajevu, jer inace tu živim. Molim Vas ako možete da mi kažete uslijed čega najčešće dolazi do missed abortusa i koje po vama predrage bi trebala da uradim prije nego se odlučim za ponovnu trudnoču koju zaista od srca želim.

Unaprijed zahvalna,

Lejla

dr. Miro Šimun Alebić, spec.gin.

06.03.2006. 14:03

Poštovana,
uzroke pobačaja dijelimo u nekoliko skupina; anomalije zametka, inefkcije, imunološke itd. Prije slijedeće trudnoće uputno bi bilo uz rutinske preglede, napraviti i cervikalne briseve te ev. TORCH, kojima će se isključiti infekcijski uzroci pobačaja. Rezultati tih pretraga odredit će daljnje korake.

Lejla

07.03.2006. 13:34

Postovani dr. Alebic!

Zahvaljujem se na Vasem brzom odgovoru. Poslusat cu Vas savjet.

S postovanjem,

Lejla

Lejla

13.03.2006. 10:12

Poštovani dr. Alebić!

Samo još jedno pitanje, prije petnaestak dana radila sam papa test i po njihovom je uredu, pripadam toj nekoj grupi 2. Molim Vas da mi kažete da li je to uredu, pošto se ja baš ne razumijem u te grupe. i još jedno, u posljednje vrijeme imam povečan daj neki iscjedak ali mi ne izgleda baš kao bijelo pranje, nego je više sluzavo. Šta mislite šta bi to moglo da bude, i koje mjere da poduzmem.

S poštovanjem,
Lejla

dr. Miro Šimun Alebić, spec.gin.

23.03.2006. 16:29

Nalaz je u redu. Za daljnje preporuke pročitajte ponovno prethodni odgovor.