Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


mjesečnica nakon poroda i kontracepcija za vrijeme dojenja


Autor Poruka

marija

06.03.2006. 21:19

Poštovani!
Zanima me da li je normalno da se nakon poroda, uz konstantno dojenje(4-5 puta na dan i više puta tokom noći), mjesečnica normalno pojavi nakon 6 mjeseci, a onda nakon 2 ciklusa ponovno izostane (test za trudnoću je bio negativan)? Također me zanima naziv kontracepcijskih pilula koje ne utječu štetno na dojenje. Moj ginekolog mi je rekao da su sve pilule zabranjene za vrijeme dojenja, tj da ih nije uputno piti no ja sam nedavno čula da postoje neke samo gestagenske koje navodno ne ometaju dojenje

dr. Miro Šimun Alebić, spec.gin.

10.03.2006. 12:43

Opisivane pojave su normalne. Najbolja kontracepcija za vrijeme dojenja je kondomom zaštićen odnos, a ukoliko Vam to ne odgovara postoje takozvane minipill tablete koje sadrže gestagene i osiguravaju kontracepciju za vrijeme dojenja. Na hrvatskom tržištu ih, koliko znam, još nema, a kako Vam za nabavu iz uvoza treba liječnički recept morat ćete se ipak javiti liječniku.