Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


moguci kondilomi?


Autor Poruka

lu09

19.07.2018. 12:55

Poštovani doktore,

otprilike već mjesec dana imam nešto nalik sitnim bezbojnim prištićima na unutrašnjoj strani stražnjice, podalje od anusa koji ne svrbe niti iritiraju. Guglajući simptome i slike genitalnog herpesa i kondiloma, ne mogu ih poistovjetiti ni sa jednom od navedenih mogućnosti pošto ne izazivaju nelagodu i bol kao u genitalnom herpesu, niti imaju izgled kondiloma (nisu mekani, tanki niti imaju strukturu i izgled grozda), te se ne nalaze u predjelu vagine niti na anusu. Zbog toga sam se narucila ginekologu drugi tjedan no pošto nisam sigurna da li cu moći obaviti pregled zbog neizbježnih obaveza koje imam, molila bih Vas da mi pojasnite da li je riječ o kondilomima neke vrste s kojom nisam upoznata? da li je moguća njihova pojava na drugim okolnim mjestima intimnih dijelova? Primijetila sam i pokoji novi "prištić" i na drugoj strani, no ponavljam dio vagine i samog anusa nije zahvaćen time. Molila bih da mi pojasnite jer od mnogo guglanja imam različite informacije.

hvala, lp

Ivo Balenović, dr. med.

20.07.2018. 09:50

Poštovana, bez pregleda je nemoguće reći o čemu se točno radi, no prema onome što ste naveli postoji mogućnost da je u pitanju molluscum contagiosum - bezopasna virusna infekcija kože i sluznica.

hana0505

20.07.2018. 23:05

Postovani neznam dali se mogu tu obratit za pomoc? Prije tocno mj dana dodjeljena mi je dijagnoza N87 - Displazija vrata maternica ( tj SIL VISOKOG STUPNJA Cin III PLUS PROMJENE POVEZANE HPV)
Inace prije 3 godine zavrsila sam u bolnici i imala apses jajovoda i drzali su me 3 mj jel su odgadali dali ce me operirati ili ne nakraju su odustali.Imam 27 godina i zanima ako je takav nalaz zasto su me tek u 9 mj narucili na biopsiju maternice te dali imam lakve veze sto mi je prije mj dana isto otkrivena autoimuna bolest jetre? Najvise me zanima jucer poslije spolnog odnosa imala sam jake grceve u doljnem djelu maternice i jajnika da sam povracala i nisam mogla stajati od bolova i vrtoglavice i decko je pozvao hitnu koja mi je dala sve i svasta za bolove niko ne govori sta je i kako bol mi se smanjila ali se nemogu ispravit i hodat koliko me boli? Zanima me sta se desava i dali je moguce da je sve povezano??

Ivo Balenović, dr. med.

21.07.2018. 09:55

Poštovana, bolovi sigurno nisu povezani s nalazom na cerviksu ( teška displazija). Displazija je povezana s HPV virusom. HPV virus je vrlo rasprostranjen i preko 80% spolno aktivnih osoba dolazi u kontakt s virusom. Da li će se osoba zaraziti ili ne ovisi o imunitetu. Većina zaraženih HPV-om uspiju kroz određeno vrijeme savladati virus i izbaciti ga u potpunosti iz organizma bez ikakvih posljedica. Kod manjeg broja virus može učiniti promjene u smislu displazije (CIN). Budući da je Vaš citološki nalaz CIN III, potrebno je uraditi biopsiju cerviksa, te prema nalazu odlučiti da li će biti potrebna konizacija. Kod Vas je očito problem imuniteta budući da imate i autoimunu bolest jetre.