Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Genitalni herpes


Autor Poruka

fran123

23.11.2016. 09:55

Pozdrav, imam 15 godina, za mjesec dana 16. Na kožici penisa su mi se pojavili kao bijeli prištići. Imam sumnje da je to genitalni herpes (prije sam imao herpes na usnici). Nisam s ni kime spavao tako da je nemoguće da je neka spolno prenosiva bolest. Inace me to uopće ne boli. Jako me strah, trebam li se bojati? Hvala puno!!

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.11.2016. 14:50

Zasigurno nije genitalni herpes ako niste bili spolno aktivni. Kupite Canesten kremu i mažite nekoliko dana.

Nikita7678

21.07.2018. 16:15

Pozdrav! Prije par dana imala sam zasticeni spolni odnos, medutim partner je imao herpes na usni, nismo prakticirali oralni sex niti smo se ljubili, pazili smo!! no svejedno sam nakon 4 dana pocela dobivati simptome, i otisla ginekologu, koji je na temelju pregleda zakljicio da imam.genitalni herpes...propisao mi je herplexim, macmiror complex kremu,macmimor complex za rodnicu i medazol ..medutin meni se stanje samo pogorsava, da li je po Vasem misljenju trebao proposati nesto drugo? I ja sam inficirana herpesom 1 bez obzira sto ga imam na genitalnom podrucju? Pravi li to neku razliku nego da sam zarazena herpesom 2 ?
I ako znate neke informacije mozda hoce li ubrzo IZMISLITI TO CJEPIVO ZA HERPES ? ..jer ovo je nepodnosljivo!
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!!

Ivo Balenović, dr. med.

22.07.2018. 21:55

Poštovana, genitalni herpes u većini slučajeva uzrokuje herpes simplex tip 2, dok u manjem broju slučajeva može uzrokovati tip 1. Nakon izbijanja simptoma virus se smješta u živčane ganglije. Česta je pojava recidiva, ponovnog izbijanja simptoma bolesti. Dobili ste odgovarajuću terapiju. Na cjepivu se radi.