Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Mogućnost trudnoće


Autor Poruka

zabrinuta_222

30.06.2014. 14:30

Poštovani doktore!

Prije tjedan dana imala sam prvi spolni odnos, koji je bio nezaštićen. Sve skupa je trajalo vrlo kratko 3-4 minute, bez ejakulacije. Prije tog spolnog odnosa došlo je do oralnog zadovoljavanja i to se dogodilo vani, a temperatura nije bila topla. Tijekom odnosa nisam osjetila bol, niti krvarenje, tako da nisam ni sigurna je li mi dečko uopće probio himen. Kako me sve to skupa zabrinulo, otišla sam kod doktorice (iako nisam imala uputnicu) i sestra mi je napisala recept za Ellaone tabletu koju sam popila u roku od otprilike 60 sati od odnosa. Ono što me najviše brine je to da osjećam bol u donjem dijelu trbuha cijeli tjedan, kao da me probada u jajnicima (od dana nakon tog odnosa), nekad mi zna biti mučno, dobila sam i neke prištiće na licu, nekad me zna zaboljeti i u donjem dijelu leđa. Ne znam što da radim, ako ću posjetiti ginekologa trebam reći svojoj obitelji što se dogodilo, a to me previše strah. Neznam jesu li ti bolovi uzrokovani tabletom ili mogućom trudnoćom ili možda upalom jajnika. Ono što bi još htjela napomenuti da su mi posljednja tri mjeseca ciklusi bili od 37-40 dana, a posljednja menstruacija je bila 7.6. Molim vas za brzi odgovor. Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.06.2014. 22:45

Mislim da uskoro trebate dobiti menstruaciju.

zabrinuta_222

02.07.2014. 10:45

Poštovani doktore,
meni je izrazito žao što vas gnjavim, ali užasno sam zabrinuta i pod stresom zbog svega ovog. Htjela sam još pitati par pitanja. Htjela sam napomenuti da sam nakon tog odnosa osjetila blago peckanje dolje i imala sam iscjedak. Posljednja dva dana počele su me i "zatezati" grudi (što mi se nikad ne događa u pms-u osim što me nekad znaju boljeti na dodir) i bole me prepone, a odnos je bio prije deset dana. Ten mi se pogoršao, a jučer sam imala iscjedak blago žućkasti i bio je rastezljiv. Prema kalendaru ovulacije na internetu, ako moj ciklus traje oko 37-40 dana ovih dana je trebala biti ovulacija. Sad neznam, s obzirom na te čudno bolne grudi, bolove u preponama, donjem dijelu trbuha i još moram reći da me bole mišići u rukama, ne znam što mi se događa. Je li moguća trudnoća, s obzirom na moj prethodni post, ili je to PMS ili ovulacija, ili nekog učinka ima ta EllaOne što sam je popila prije tjedan dana?
Hvala na strpljenju i odgovorima

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.07.2014. 00:45

Simptomi PMS-a. Mislim da se ne bi trebala brinuti.

zabrinuta_222

03.07.2014. 00:45

i još je bitno napomenuti čudan osjećaj u bradavicama i konstantno peckanje dolje ova dva dana, i često mokrenje.

zabrinuta_222

03.07.2014. 01:15

Ako je to PMS je li moguće da je izražen više nego inače (takve simptome što se tiće grudi i bradavica, nemam, bol u mišićima, preponama, donjem dijelu trbuha) zbog toga što sam u posljednjih mjesec dana bila pod dosta velikim stresom, a ovo mi je još točka na i (ne mogu spavati od brige i samo razmišljam o tome) ili? Oprostite na gnjavaži, i veeeeliko hvala što odgovarate i pomažete zabrinutim ljudima!

zabrinuta_222

03.07.2014. 10:40

Stvarno mi je žao, ali svaki dan nešto sad( Jutros osjećam i bol i peckanje ispod pazuha. sad((

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.07.2014. 23:50

Odgovorio sam vam. Lijep pozdrav.

zabrinuta_222

06.07.2014. 20:25

Meni samo nije jasno zašto su me tjedan dana nakon odnosa probadali jajnici, odnos je bio 22.6., a menstruacija bi mi prema ciklusu koji imam od veljače trebala doći za tjedan dana, je li moguće od ellaOne i je li uopće bilo potrebno popiti je s obzirom na to da nije bilo ejakulacije, jer su mi rekli da je popijem.

Hvala na strpljenju i odgovorima.

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.07.2014. 23:35

Bez ljutnje, ne bih vam više odgovarao. Vrtimo se u krug. Lijep pozdrav.