Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


molim savjet


Autor Poruka

mama

13.04.2006. 11:57

Poštovani,
imam dijete od dvije godine,suprug i ja odlučili smo se na drugo dijete.
Kako prvo dijete nisam dojila(uz teške muke tri tjedna) ne bih htjela da mi se to i sa drugim ponovi. To izuzetno jednostavno i lako izgleda preko mnogobrojnih literatura meni to naprosto nije išlo. Na početku jedva i da sam imala nešto mlijeka i u par sati sam ga dobila na pretek. Ne znam da li se nisam dovoljno trudila ali dobila sam upalu, temperatura 39c tri dana, groznica i dobijem još i bronhitis. Na inicijativu moje doktorice prekinula sam dojenje. Strahovito mi je žao zbog toga i nakon dvije godine ne mogu si oprostiti što dijete nisam dojila. Molim Vas za savjet, da li postoji kakva ustanova kome bih se mogla javiti nakon poroda ako opet dođe do takvih problema vezano za dojenje?

dr. Miro Šimun Alebić, spec.gin.

25.04.2006. 13:42

Poštovana,
s prvim djetetom dogodile su se poteškoće vezane uz dojenje za koje nije izvjesno da se moraju ponoviti i s drugim djetetom. Važno je da savladate tehniku dojenja koju će Vas poučiti u rodilištu. Ako po izlasku iz rodilišta bude kakvih poteškoća svakako konzultirajte patronažnu sestru koja će Vas u slučaju daljnjih problema uputiti nadležnom pedijatru. Ukoliko i dalje bude problema, vjerojatno spadate u mali postotak žena koje i uz veliku želju, na žalost, moraju odustati od dojenja, ali tada nemojte si predbacivati tu, naprosto neizbježnu, činjenicu.