Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Mycoplasma i ureaplasm


Autor Poruka

Grki

27.10.2022. 20:10

Postovani
Molim vas pomozite mi da shvatim kako je moguce. Moj suprug je zarazen sa Mycoplasmom i ureaplasma,i ja sam setestirala i negativna sam na Mycoplasmu ,a ureaplazma nizak titar 10^4
Suprug me okrivljuje da sam ga zarazila ,i ako nisam bila sa nikim drugim u odnosu osim njega. Molim vas da mi pomognete naci odgovor jer stvarno me ta situacija ubija psihicki jer vise ne znam sta da radim. Zahvaljujem se unaprijed na Vas odgovor.

Ivo Balenović, dr. med.

28.10.2022. 11:35

Poštovana, Ureaplazma je normalni stanovnik vaginalne flore, ali ukoliko se pretjerano umnoži dovodi do infekcije spolnog sustava. Naseljavanje genitalnog trakta počinje nakon puberteta i ovisi uglavnom o spolnoj aktivnosti, ali se može steći i kontaktnim putem (bazeni, saune, vlažni ručnici). Koncentracija do 10 na 4 se smatra kontaminacijom i nije potrebno liječenje. Iznad te koncentracije preporučuje se liječenje. Odlikuje se velikom antigenskom razlikom uz mnoštvo serotipova, što praktično čini nemogućim uspostavljanje trajnog imuniteta. Zbog toga su ponovljene infekcije vrlo česta pojava.