Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nakon poroda


Autor Poruka

LanaMa

28.02.2013. 13:45

Poštovani,

rodila sam prije tri mjeseca, nakon uredne trudnoće. Porod je protekao također uredno i beba rođena velika i zdrava. Rađena mi je epiziotomija, i po rijecima ginekologa koji me šivao, doista je bilo puno punata.Nakon poroda krvarila sam 6-7 tjedana nekad obilno nekad manje, gotovo da bi i prestalo.

gin. pregled obavila sam 2 mjeseca nakon poroda, odradila papa test koji je uredan.

pred nekoliko dana bila sam na UVZ abdomena zbog smetnji koje imam jos od prije poroda te mi je internist utvrdio jako malu količinu slobodne tekućine pored jetre. sam se zacudio iz kojeg razloga bi ona bila tu, te mi preporucio da konzultiram gin. jer prema njemu, u teoriji, to bi mogao biti "ostatak od poroda", dakle tekućina koja jos nije u potpunosti "otišla". Kako to nije njegovo područje ogradio se od takvog stava te me uputio na konzultaciju kog gin. te da uradim tumorske markere, krvnu sliku i mokraću.

sve od navedenog je uredno (CA 125 iznosi 18).

da ne duljim, zanima me da li ta tekućina može uistinu biti od poroda? isto tako budući i sada povremeno imam smeđkasto crveni iscjedak i dosta jaku nadutost, pitam se može li biti neki problem sa jajnicima?!napominjem da iskuljučivo dojim pa se pitam može li i to utjecati na isjedak?budući sam nedavno bila na gin. pregledu vjerujem da bi gin. vidjela ev. problem sa jajnicima, mada mi se cinilo da je paznju usmjerila na maternicu i njezino stanje nakon poroda.

molim vas ciejnjeni komentar i mišljenje.

unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.02.2013. 22:35

Poštovana, ascites nema veze i nije posljedica poroda.
Ako ste ginekološki pregledani i marker je uredan, maternica i jajnici uredni a nema ascitesa u Douglasovom prostoru, dakle u maloj zdjelici stvar nije ginekološka te zahtijeva daljnju internističku obradu.