Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nema mjesečnice!!


Autor Poruka

vtc13

26.03.2008. 15:33

Nakon bezuspješnih pokušaja što bržeg odlaska ginekologu,odlučila sam se obratiti Vama!
Situacija je ovakva:zadnja četiri mjeseca ne pijem kontracepcijske pilule (nakon 2 godine) i mjesečnicu sam nastavila dobivati redovno,iako ne u sat točno kao što je bilo sa pilulama.
Međutim, prošli petak ipak je nisam dobila! Od zadnje mjesečnice imala sam spolni odnos 4 puta,zadnji put u ponedjeljak,odnosno 5 dana prije nego sam trebala dobiti mjesečnicu. Od zaštite koristimo prezervative i kada mi je izostala mjesečnica prvo sam pomislila kako je nemoguće da sam ostala trudna jer svaki puta detaljno provjeravamo da li je kondom ostao čitav i nikad nije bilo nikakvih problema...
Sada,5. dan izostanka mjesečnice sam uvjerena da sam ipak trudna,iako sam jučer napravila test na trudnoću koji je bio negativan.
Moram napomenuti da sam prošli tjedan također imala manji zahvat uklanjanja madeža na tijelu uz lokalnu anesteziju, iako ne vjerujem da bi to odgodilo mjesečnicu bila sam pod velikim stresom ne samo zbog straha od zahvata nego i zbog iščekivanja nalaza!
Uobičajene tegobe koje osjećam otprilike tjedan dana prije mjesečnice osjećam i sada,ali su počele kasnije,tj.početkom ovoga tjedna.
Molim Vas, odgovorite je li moguće da je zaista nešto osim trudnoće odgodilo mjesečnicu,jer nažalost ne mogu kod ginekologa ovaj tjedan,a živci su sve kraći!
Unaprijed zahvaljujem!

Miro Šimun Alebić, dr. med.

02.04.2008. 18:15

Poštovana,
kod izostanka menstruacije preporučujem: 1. test na trudnoću, 2.UZV VS pregled, 3.ev. analizu razine hormona. Tim slijedom je vrlo vjerojatno da ćete doći do uzroka izostanka menstruacije.