Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pomoć pri začeću


Autor Poruka

cleo1411

21.03.2008. 21:15

Imam 29 godina i cijeli život neredovitu menstruaciju. Dijagnosticirani su mi policistični jajnici, ali nema nekih većih cista. Već desetak godina mi prepisuju hormonske tablete, i naravno u periodu dok ih pijem sve je u redu, medjutim čim prestanem mentruacija izostane i po 6 mjeseci. Tada se javim doktorici i ona mi opet prepise kontracepciju i tako vec godinama. Unazad 4 godine udebljala sam se 32 kg (uz samo jedan obrok dnevno), koje od pocetka tog perioda pokusavam skinuti, ali bezuspjesno. Po krvnoj slici rekli su mi da mi je "hormon stresa" jako visok, i uzrokuje da imam malo estrogena, a time i izostanke menstruacije (cinjenica jest da sam od unazad 6 god. pod velikim stresom i da mi menstruacija dolazi cca. savkih 6 mjeseci točno kada sam na godišnjem odmoru).
Ja naime, već 2 godine pokušavam ostati u drugom stanju, medjutim kako sam od tada imala samo 3 ovulacije, nemamo uspjeha. Da li postoji nešto sto bi mi pomoglo pri tome, pa makar pri reguliranju ciklusa. Dali je to Dabroston ili nesto slicno? Da li mi mozete preporuciti nekog kolegu sa privatnom ordinacijom tu u Rijeci, pa cak i Zagrebu, koji se bavi tim pitanjem? Nazalost, moja doktorica ima previse posla da bi se bavila mojim problemom (što ne zamjeram, ali bih voljela promijeniti ordinaciju), a ja nemam saznanja o tome tko još djeluje na ovom podrucju. Unaprijed hvala.

Miro Šimun Alebić, dr. med.

02.04.2008. 18:15

Poštovana,
preporučio bih da posjetite neku od klinika koje se tim problemom bave. Ukoliko dvije godine bezuspješno pokušavate ostvariti trudnoću za to postoji indikacija.