Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


neugodan miris iz rodnice


Autor Poruka

gala123

10.06.2010. 00:40

Postovani,
voljela bih Vase misljenje na slijedeci problem:
Imam jako neugodan vaginalni miris, pogotovo nakon odnosa.
Dosta sam citala o tome, svugdje se prica o Gardenereli no moj bakterioloski bris nije ju pokazao. Papa od 3mj,isto dobar.
Bila sam na brisu za Calmidiju, plazme i bakterije. Nalaz mi je pokazao candidu i e.coli, u malom broju.
Ok imam problema malo sa peckanjem prilikom mokrenja, to je do e.coli. Znam kako gljivice izgledaju, sirasti iscjedak, nema pretjeranog mirisa, svrbez...
Ja takve simptome nemam,imala sam ih prije dosta cesto-sada samo taj neugodan miris plus zna biti pojacani iscjedak,rijedak i bjelkast. Inace sam si za uravnotezavanje flore kupila vaginalis vaginalete, i kada stavim jednu ili dvije tablete i kroz par dana opet imam odnos, mirisa vise nema. No opet iduci odnos miris je opet tu i bjelkasi iscjedak, pojacani i rijedak.
Vise ne znam sto da radim. Imate li kakav savjet, koji bi mi iduci korak trebao biti.
Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.06.2010. 11:20

Poštovana , gardnerela se ne mora uvijek izolirati na brisevima. Prema ovome što ste napisali mislim da se radi o bakterijskoj infekciji, vjerovatno gardnereli jer ona ima miris na kiselo ili na ribu. Moj savjet vam je terapija Medazolom vag kroz 10 dana, te Medazol tbl na usta najmanje 7 dana, isto tako i partnera treba liječiti Medazol tabletama, jer nigdje ne spominjete da se liječio i partner.

ifkica989

19.01.2011. 18:31

Postovani, zanima me moze li se medazol u lijekarni kupiti bez recepta ili se izdaje iskljucivo na recept.. I cula sam da se od medazola dobiju gljivice.. Imali neki drugi lijek koji ima isti ucinak kao i medazol a nema te nuspojave? Ako ne, kako se sprijeci ta gljivicna infekcija? Unaprijed hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.01.2011. 23:00

Poštovana, Medazol se svakako može u apoteci dobiti samo uz liječnički recept.
Za zaštitu od eventualne gljivične infekcije zbog agresivnosti metronidazola, preporuča se i uzeti neki od preparata koji normaliziraju floru rodnice i djeluju protektivno na rast gljivica. Takvi preparati su u slobodnoj prodaji bez recepta.

domagojka

27.01.2011. 20:30

Poštovani,
već sam jednom liječena kad sam imala infekciju gardnerelom vaginalis. Liječenje se sastojalo od vaginaleta po imenu Arilin Rapid-2 vaginalete. Jednu odmah, drugu za tjedan dana. Nakon toga sve se povuklo. Sada 3 godine poslije ponovo se javlja isti problem, znači iscjedak rijetko bijeli, ponekad zelenkast, sa neugodnim mirisom (riba). Zanima me dali mogu ponoviti tu istu terapiju koja je prvi put bila uspiješna? Ako da zanima me dali se vaginalete Arilin Rapid mogu uzeti bez recepta u ljekarni?

Unaprijed hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.01.2011. 18:30

Možete ponoviti istu terapiju mada sam ja skloniji malo dužem liječenju Vas i partnera.
Metronidazol vaginalete kroz 10 dana te terapija na usta za Vas i partnera.
Nikako ne možete dobiti te lijekove bez liječničkog recepta.

nina_7878

13.04.2011. 21:57

Lijep pozdrav!

Imam neugodan miris iz rodnice,koji smrdi po ribi. Također imam i gusti bijeli iscjedak. Ništa me ne svrbi i ne peče. Zanima me koji lijek trebam uzeti i jel treba za njega recept. Otišla bi kod ginekologa,ali nažalost nemam ga ovdje u Splitu.
Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.04.2011. 09:50

Poštovana, radi se o bakterijskoj vaginozi, najvjerovatnije gardnereli. Potrebno je liječenje metronidazolom lokalno kao i na usta Vas i partnera. Nažalost lijekovi nisu u slobodnoj prodaji pa će te stoga morati posjetiti ginekologa.

nescafe

18.06.2011. 01:50

Poštovani,
prije 5 mjeseci imala sam žuti iscjedak, popraćen neugodnim mirisom iz rodnice, otišla sam kod gin. koja mi je bez ikakvog testiranja dala vaginalete arilin rapid.
Sad opet, nakon samo 5 mjeseci se opet pojavilo, ali čini se još i gore, neugodni miris je još jači. Možete li mi reći što da napravim i što bi to moglo biti. Još da napomenem, pijem pilule Qlaira, mozda to ima nekakve veze.

Zahvaljujem unaprijed!

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.06.2011. 13:30

Poštovana, neugodan miris u rodnici odraz je bakterijske vaginoze, najčećše gardnerele koja se jače razmnožila.
Vaša liječnica je ispravno postupila. Pošto imate odnose bez zaštite, apsolutno je potrebna i terapija Vašeg partnera.

violaraviola

05.07.2011. 18:25

Poštovani, htjela bih nekako neutralizirati ili bar umanjiti miris rodnice. Ja ga smatram neugodnim, iako mi je ginekolog objasnio da neke žene imaju intenzivan miris (rodnice), međutim to me uopće ne tješi i jako me ograničava kod odnosa s partnerom.
Što se zdravlja tiče; deset godina imam HPV koji srećom miruje (jednom je podivljao, CIN 2) i redovito idem ginekologu. Gljivičnu infekciju dobijem jednom godišnje (odmah po povratku s mora) i naravno, riješim ju. Povremeno imam neku upalu; napravila sam sve moguće pretrage, i osim HPVa, zdrava sam. Uglavnom, sve što se pojavi, odem kod ginekologa i riješim to u najkraćem mogućem roku. Normalno pazim na higijenu, koristim šampon za intimnu njegu i nosim pamučne gaćice. Ima li kakvog rješenja, bar malo, jer ako to ne riješim, predviđam si doživotni celibat. Unaprijed hvala.
p.s. zaboravih napomenut da oduvijek imam obilan iscjedak, svakodnevno. šta mi također stvara probleme. možda to ima kakve veze jedno s drugim.

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.07.2011. 18:55

Poštovana, svakako da nije normalno da imate neugododan miris u rodnici. RIječ je vjerovatno o bakterijskoj vaginozi, predominantno gardnereli.
Neugodan miris se intenzivira tijekom odnosa, ima miris na kiselo, na ribu.
Savjetujem primjenu metronidazola vaginalno i na usta . Također savjetujem i terapiju partnera kroz 7 dana.
Nakon što oboje završite terapiju, savjetujem kod Vas preparate za obnovu vaginalne flore rodnice.

violaraviola

06.07.2011. 12:40

hm. gledam si sad nalaz papa testa i kod mikroorganizama označena je ''miješana flora'', gardnerella nije označena. jel to znači da ju nemam il nije ni rađen test za nju?

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.07.2011. 00:16

Poštovana, gardnerela spada u bakterijsku floru. Savjetujem gore navedenu terapiju Vas i partnera.

nescafe

11.08.2011. 11:25

Poštovani,
od prvog mjeseca ove godine 3 puta sam uzimala vaginalete arilin rapid, Nakon drugog puta su djelovale samo 15-ak dana, s tim da sam tada uz njih uzimala probiotike Lactogyn. Sad treci put sam ih uzela, i još uz njih sam dobila Vivag vaginalete, Prve tri odmah nakon arilin rapid, a preostalih 7 svaki tjedan po jednu i jos uz sve to doktorica mi je preporucila Lactogyn tekuci sapun. Pitala sam je li potrebna terapija partnera, rekla je da nije, da je to samo neuravnotezena vaginalna flora. Zanima me vase misljenje, je li doktorica upravu ili bi trebala napraviti neke nalaze?
Hvala unaprijed.

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.08.2011. 11:45

Pošto se simptomi vraćaju, savjetujem svakako i liječenje partnera.

aaaMINA

05.04.2012. 12:45

Postovani
Bila bih vam zahvalna ako biste mi pomogli u mom prolemcicu happy Naime imam neugodan miris iz rodnice i rijedak iscjedak zuckaste boje. Lijekove ne koristim,nisam nikada posjetila ginekologa i nemam spolne odnose. Mislim da je u pitanju nahlada i inace sam mnogo osjetljiva na hladnocu i takve simptome imam samo tada ali ne znam koje lijekove trebam koristiti niti na koji nacin da djelujem. Lijep pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.04.2012. 17:00

Poštovana radi se bakterijskoj vaginozi. Savjetujem da se javite doktoru na pregled. Liječenje je sistemsko (na usta) i lokalno u rodnicu.
Terapija se provodi metronidazolom.

kontesoro

17.04.2012. 10:25

Poštovani!
Već 2 mjeseca muči me neugodan miris po ribi. Naime, prije 6 mjeseci bila sam kod ginekologice koja mi je dala medazol vaginalete zbog pojačanog iscjetka. Malo nakon toga javio se neugodan miris koji se povukao ubrzo,no sad se vratio i već duže vrijeme se ne povlači. Dali postoji mogućnost da u ljekari kupim neki proizvod koji bi mi mogao pomoći ili je riječ o nećem ozbiljnom? Pri tom problemu normalno imam spolne odnose sa partnerom.
Hvala unaprijed!

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.04.2012. 18:00

Poštovana, mislim da bez recepta ne možete kupiti metronidazol. Za pomoć probajte sa Multigyn aktigelom vaginaletama.