Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


neželjena trudnoća


Autor Poruka

zzeta

17.03.2008. 09:25

Poštovani,
Imam 35 godina. Majka sam troje djece ( 12,8 i 9 mjeseci ) I dogodila mi se opet trudnoća. Kako sam već prije nekoliko mjeseci bila kod svojeg ginekologa savjetujući se kako i gdje bih obavila sterilizaciju, moje pitanje glasi...
Da li negdje u Zagrebu mogu napraviti pobačaj i sterilizaciju u istom zahvatu, da li je to uopće moguće i da li mi možete preporučiti gdje bih to mogla uspješno napraviti. Prije 9 mjeseci sam rodila hitno na carski i preporuka ginekologa bila je da nemam više djece.
Ukoliko takvo što nije moguće možete li mi odgovoriti gdje bih napravila pobačaj i da li išta mogu napraviti kako bi mi sam taj proces bio podnošljiviji?( postoji li nekekav anestetik, može li se toi napraviti u nekoj plitkoj anesteziji, što se analgetika tiče...)
Puno Vam hvala unaprijed na odgovoru

Miro Šimun Alebić, dr. med.

20.03.2008. 15:10

Poštovana,
prekid trudnoće možete izvršiti u nekoliko klinika u gradu Zagrebu. Izvođenje sterilizacije u istom aktu nije moguće već ćete to morati dogovoriti naknadno. Žalim što taj zahvat nije izveden neposredno nekon zadnje trudnoće ukoliko ste bili sigurni da više ne želite roditi.