Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Normalan iscjedak ili ...


Autor Poruka

hulala1

09.05.2013. 20:30

Dobar dan, ja sam vam slala dosta puta u vezi mog problema, koji je poceo sa trudnocom i spontanim u 5 mesecu trudnoce, papa test : mijesana flora, dosta bakterija ( ni sad ne shvatam , sta znaci dosta bakterija jer nisu zaokruzene dole ispod napisane spolne prenosive bolesti kao sto su gonoreja, HPV, klamidija - ako nisu , znaci da ih nemam valjda ) i imam iscjedak providan , bez mirisa, tako reci vlaznost, stalno, pogotovo u vreme ovulacije ( danas mi se pojavilo sukrvice malo - sto je prvi put, a plodni dani su mi ) a iscjedak imam stalno znaci , nekad vise, nekad manje, al je tu uvek , a kad citam , stalno se spominje beli iscedak, zuti, sivi, pjenast - ja to nemam nista, jednostavno providan ... Moje pitanje je, da li je to sve normalno i nije opasno , s obzirom na spontani koji sam imala zbog infekcije pre 6 meseci i porodjaja , da ne trcim doktorima stalno, jer je uvek sve ok, ultrazvuk uredan radjen u decembru i mikroplazma, ureoplazma i cervikalni i vaginalni bris ok , osim enterokokusa najmanje vrste . Hvala puno unapred

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.05.2013. 23:40

Sluzavi iscjedak je normalan. Ponovite za svaki slučaj cervikalni bris prije naredne trudnoće.
Papa test nije specifičan da se njime utvrdi o kojim bakterijama se radi. Za to služe cervikalni brisevi.

Mirela2011

25.12.2021. 14:10

Poštovani, da li običnim cervikalnim brisom može potvrditi prisustvo gonoreje ili se mora raditi poseban bris na gonoreju?
Pozdrav

Mirela2011

25.12.2021. 20:05

Poštovani, samo još da pitam da li beličasti sekret iz penisa kod muškarac zaraženih gonorejom može da se javi samo povremeno ili je konstantan?

Ivo Balenović, dr. med.

26.12.2021. 12:50

Treba uraditi ciljani bris. Kod gonoreje je iscjedak konstantan. Iz uretre izlazi žuto zeleni gnojni iscjedak.