Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nove pilule (28 u pakovanju)


Autor Poruka

Suzii.92

15.07.2015. 12:50

Pozdrav imam 23 godine, prvim danom menstruacije pocela sam piti nove pilule koje mi je preporucio ginekolog (Desirett 75 mikrogram), to su one pilule kojih ima 28 u pakovanju. Iz Austrije sam pa su vam mozda nepoznate te pilule. Ginekolog mi je rekao da kod tih pilula menstruaciju nebi trebala ni dobiti te ih pijem stalno bez prestanka. Neznam da li svih 28 pilula sadrze hormone ili su neke placebo, sve pilule izgledaju jednako i na pakovanju nema oznacenih dana u tjednu niti ne pise od koje pilule treba poceti piti pa onda pretpostavljam da su sve jednake i da je redosljed nebitan. Pitanje postavljam iz razloga sto sam pocela piti pilule prvim danom menstruacije uvijek u podne oko 12 sati, s vremenom sam pocela 3-4 dana zaredom piti pilule u 3 sata popodne i nakon toga opet par dana sam pila ponovno sa 3 sata zakasnjenja oko 6 sati navecer a sad trenutno sam s vremenom se prebacila da pijem pilule u 9 sati navecer pa me zanima dali to utjece na sigurnost pilula jer sam s vremenom se prebacila sa 12 sati u podne na navecer da pijem oko 9. Takodjer slucajno nisam popila jedan dan pilulu po redu koja ide u pakovanju nego sam uzela jednu pilulu sa kraja pakovanja (napominjem nije oznaceno na pakovanu odakle treba poceti piti niti nema nikakvih znakova sve pilule su iste). Zanima me da li je moguce da nijedna pilula nije placebo tj da svih 28 pilula sadrze hormone i isto tako me zanima da li je smanjeno djelovanje pilula jer sam s vremenom pocela uzimati pilule u 9 sati navecer u odnosu na pocetak kada je to bilo 12 sati u podne. Trenutno sam popila 18 pilula iz pakovanja. Pozdrav, unaprijed se zahvaljujem

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.07.2015. 22:15

Navedene pilule su tzv. mini pill, dakle sve do jedne sadrže samo gestagene i nema placebo tableta.
Sve su istog sadržaja i ise razine hormona. Sugeriram da ih pijete točno na vrijeme bez većih oscilacija jer tada su najefikasnije.
Nebi trebalo doći do trudnoće prema opisanom.

Suzii.92

16.07.2015. 10:25

Hvala puno na odgovoru, zanima me samo jos kolko je dana potrebno piti bez oscilacija da bi pilule ponovno bile najucinkovitije ukoliko sam zadnjih dana pila sa oscilacijama 2-3h.

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.07.2015. 23:55

To je u redu, više od toga nemojte.