Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Oskudno krvarenje ili nesto drugo?


Autor Poruka

Maja1111

22.06.2016. 11:15

Postovani. Izvinjavam se unaprijed ako ima slicna tema ali se nadam da cete mi odgovoriti. Veoma sam zabrinuta.
Naime, imam 22 godine i dugo su mi menstruacije kasnile,znalo se desiit i po dvije i pol sedmice. u zadnja tri mjeseca su bile redovne.tacno na datum. spolno sam aktivna ,nezasticeni odnosi sa prekinutim snosajem. posljednja menstruacija je bila 15.5. odnosi poslije toga su bili 28.5 i 4.6.Vec 15dana postim,po 18 sati dnevno,dakle ishrana promjenjena. Malo stresa za vrijeme ispita ali nista strasno. Prosli mjesec sam popila EllaOne pilulu po prvi put . Ehh, sada problemi pocinju, dva dana prije ocekivane menstruacije imala sam iscjedak svijetlosmedje boje te par ugrusaka pri uriniranju.To je trajalo samo sat vremena.posljje toga 6 dana nista. Kada mi je kasnila dva dana uradila sam test-negativan i naredna dva dana sam radjla testove takodjer negativni. sesti dan kasnjenja opet se pojavljuje blago krvarenje i tupa bol u stomaku kao pred menzes takodjer sa par ugrusaka. Danss sam opet test radila -negativan. posjetila sam danas ginekologa koji mi je radio ultrazvuk,kaze da je sve okej osim ciste na desnom jajniku ali nista strasno da ce sama nestati te mi je dao vitamin c da pijem. Ovaj mjesec nikakvih cudnih drugih simptoma nisam imala.ni grudi me nisu bolje. temperatura 36,5-36,8 najvisa.
Zanima me vase misljenje o ovome. Da li je moguca trudnoca ili nesto drugo. Ginekolog mi je rekao da ovo krvarenje moze da bude oskudna menstruacija zbog posta u posljednjuih pola mjeseca. Zabrinuta sam te se nadam vasem brzom odgovoru. Unaprijed zahvalna

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.06.2016. 17:20

Ako vam je ginekolog rekao da se ne trebate brinuti onda je tako. Cista će vjerovatno prsnuti nakon iduće menstruacije. Smetnje koje imate vezane su uz cistu. Svakako savjetujem UZV pregled nakon iduće menstruacije.