Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Smeđi iscjedak i bolovi u predjelu lijevog jajnika


Autor Poruka

sanelas

25.01.2012. 10:45

Poštovani!
Prije nekih tjedan dana pojavio mi se smeđi polukrvavi iscjedak u tolikoj količini da moram nositi "normal" uložak kao za menstruaciju. I bili su bolovi u donjem dijelu trbuha preko cijelog dana i prilikom mokrenja još više, probadalo me. Nakon dva-tri dana bolovi su se smirili ali je ostala tupa bol u donjem lijevu dijelu (vjerojatno predjelu lijevog jajnika) koju osjećam dok sjedim, dok hodam, dok mokrim.... Bila sam pred dva dana kod ginekologice koja mi je rekla da iscjedak ide iz maternice, da nema veze sa nikakvom upalom, i poslala me na vaginalni UZV sljedeći dan budući da je sumnjala na cistu na lijevom jajniku priliko pregleda. Jučer sam bila na UZV-u i nalazi od njega su da je maternica u redu, lijevi jajnik je nešto malo veći od desnog i vide se neke male crne mrlje po tom jajnku što bi mogle biti ciste. No, ginekologica prije očitavanja nalaza je rekla da te cistice nisu ništa zabrinjavajuće i prepisala mi kontracepcijske tablete koje moram 3 mjeseca piti. Inače do sada nisam koristila kontracepcijske tablete. Rekla je da bi mi se pomoću njih trebao regulirati ciklus i smanjiti bolovi. Ali što je sa mojim polukrvavim smeđim iscjedkom? Što je sa bolovima (hvala Bogu izdržljivim) u predjelu lijevog jajnika??? Moram napomenuti da sam takav iscjedak imala pred nešto više od pola godine ali je prestao nakon tjedan dana i bio je slabiji. Tada je ginekologica rekla da je vjerojatno nešto hormonski i nije mi ništa prepisala i da se javim ako ne prođe, a i tada (pred pola godine) je UZV bio uredan.
Još više me strah jer sam imala HPV visokog rizika i često neke upale, često mi i PAPA nije bio u redu u zadnjih par godina pa sam još više zabrinutta da ne bi bio neki tumor ili rak....
Utješite me....
Imam 25 godina, zadnja menstruacija 6.1.2012.
P.S. Ginekologica kaže da bi to moglo biti i neko ovulacijsko krvarenje.... Nije me utješila baš jer mislim da to prolazi kroz par dana i ne bole jajnici....

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.01.2012. 21:45

Poštovana, ne znam što bih odgovorio na Vaš post, jer ste sve od dijagnostike napravili, kao i UZV. Svakako će korištenje pilula regulirati vaš ciklus. Nemate rak, i to krvarenje nema veze sa lošim PAPA testom.
Nažalost nemam konkretniji UZV nalaz, debljinu sluznice maternice, građu jajnika, dakle fale mi detalji.
Svakako pretpostavljam da je krvarenje disfunkcijko, te da sa prvim danom iduće menstruacije krenete uzimati kontraceptivne pilule.

sanelas

26.01.2012. 00:45

Hvala, malo ste me utješili što se tiče najopasnijeg ishoda.... Koliko se sjećam na UZV nalazu pisalo je da je debljina maternice 14 mm, a po dimenzijama lijevi jajnik je bio veći oko 5mm od desnog, endometrij sekrecijski, uterus avf, za oba jajnika b.o.... Ginekolog koji mi je radio ultrazvuk rekao je da cisti nemam, a moja ginekologica pa i ja sama, na slici smo vidjele na lijevom jajniku 2-3 crne mrlje što mi je ona rekla da su neke cistice. Ali ništa mi za to nije rekla više... A mene i dalje boli u predjelu lijevog jajnika
Što mislite, da li bi bilo dobro napraviti krvnu sliku da se vidi eventualna upala i otići možda po drugo mišljenje kod privatnog ginekologa još jedanput na UZV? I ne znate od čega bi mi bilo ovo krvarenje?
Hvala najljepša.....

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.01.2012. 10:25

Poštovana, ako se radi o debljni endometrija 14mm, vjerovatno je iscjedak znak nadolazeće menstruacije.
Zatim, svakako trebate isključiti trudnoću. S obzirom na bolove u predjelu jajnika dobro bi bilo napraviti DKS, KKS, CRP od krvnih pretraga, cervikalne briseve i urinokulturu.

sanelas

11.07.2012. 18:30

Poštovani!
Kao što sam Vam ranije rekla započela sam s pijenjem Novynette kontracepcijskih pilula, prvi mjesec mi je menstruacije došla normalno, bez smeđeg iscjetka i na vrijeme, a nakon toga, sljedeća dva mjeseca je došla čak više od 5 dana prije pauze od 7 dana... i bila je oskudnija. Nakon toga sam jedan mjesec pauzirala sa pijenjem budući da mi je ginekologica rekla da ih pijem 3 mjeseca. Nakon toga sam otišla ginekologici i preporučila mi je da pijem još 6 mjeseci Novynette, ako se u roku nekih 2,3 mjeseca stanje ne popravi, tj. ako će mi i dalje dolazit ranije menstruacija da će mi prepisati druge tablete. Tako sam popila opet prvu kutiju (nakon tih mjesec dana pauze) i menstruacija je opet normalno došla, no kada sam krenula piti 2. kutiju smeđi iscjedak se pojavio već 14. dan ciklusa i trajao cijelo vrijeme, do pojave menstruacije a ona je jako oskudna... tak oda mi je dovoljan jedan uložak tijekom dana, grudi mi uopće nisu napete, skroz me malo boli u donjem dijelu trbuha...praktički kao da nisam ni dobila....
Uz to, na tom zadnjem ginekološkom pregledu pred 2 mjeseca rađen mi je papa test koji je uredan, no imam "ranicu" na maternici... da li bi ona mogla biti uzrok te poremećene menstruacije i tog smeđeg iscjetka?
Ne znam da li da se javim ginekologici ili da popijem još jednu kutiju tableta (to će biti treća nakon ove pauze od mjesec dana, ili šesta sveukupno od početka pijenja) pa ako će se taj iscjedak produljiti da se onda javim?
Je li to sve opasno?

Hvala unaprijed!

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.07.2012. 20:35

Poštovana, ranica nije uzrok tome. Savjetuje kao i vaša liječnica promjenu kontraceptiva.

vrlo zabrinuta

21.06.2016. 19:15

Postovani.
Imam 18, god spolno sam aktivna,kroz nekoliko dana treba mi doc menzes bole me grudi te problem nadutosti.ti simptomi su mi poznati no mene muci probadanje u prsnom kosu te probadanje jedan dan u ljevom jedan dan u desnom jajniku.isprva je iscjedak bio proziran te rastezljiv drugi dan gusti bjeli a treci dan zuckasto zelenkast na kraju dana zenekasto smeckast i cijeli dan me probada u desnom jajniku nekad i u donjem djelu trbuha pa i nize.popila sam tabletu za ublazavanje menstrualnih bolova no nije od pomoci.zanima me dali su ovi simptomi normalni prije mjesecnice ili u pitanju moze biti nesto drugo.puno hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.06.2016. 17:20

Vjerujem da uskoro trebate dobiti menstruaciju. Ako smetnje i dalje traju nakon dolaska menstruacije javite se na pregled.