Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ovulacijsko krvarenje?


Autor Poruka

malamare

19.03.2016. 00:10

Postovani, s obzirom da je moj ginekolog na godisnjem odmoru naredna 2 tjedna, obracam se Vama za savjet. Ovako, 31.1.sam imala kasni spontani pobacaj (porod bebe kojoj je sa 18 tjedana stalo srce). Menstruaciju nakon toga sam dobila 5.3.bila je obilna ali je trajala kao i inace 6 dana.Sinoc sam imala nekakve bolove i u stomku i u ledjima i nekakav pritisak, osjecala sam kao da ce mi svi organi ispast (ne znam kako drugacije to opisat) i jutros kad sam se probudila krenulo mi je krvarenje...citala sam o ovulacijskom krvarenju, do sad se nisam nikad susretala s tim, ali koliko citam pise da bi trebalo bit oskudno, a kod mene se radi o svjezoj krvi, cak je bilo nekoliko ugrusaka, krvarim kao kod menstruacije.Kad je krenulo krvarenje bolovi su stali.Da napomenem da sam obavila kontrolni uzv nakon prve menstruacije nakon poroda i sve je bilo ok.Po vama jeli moguce da se radi o ovulacijskom krvarenju ili mozda hormoni jos nisu dosli na svoje nakon trudnoce?! Jos bih vas molila za vase misljenje u vezi nalaza papa testa, uradjen je 10 dana nakon poroda, danas sam dobila nalaz, ali kako sam napisala moj dr.mi trenutno nije dostupan..Pise ovako:mikroorganizmi:mjesana flora, reaktivne promjene na stanicama povezane s upalom, kvacica je stavljena na Leukociti brojni, metaplazija, E i hiperkeratoza. Mozete li mi objasnit sto to znaci,jeli to uopce predstavlja kakav problem i treba li reagirat i ima li to kakve veze s ovim krvarenjem? Unaprijed se zahvaljujem na vasem odgovoru! Lijepi pozdrav!

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.03.2016. 18:45

Možda ovulacija, cista, upala, hormonski disbalans, anovulacijsko krvarenje i sl. U svezi PAPA testa i s obzirom na pobačaj sugeriram cervikalne briseve za početak.

malamare

20.03.2016. 10:45

hvala Vam na brzom odgovoru!!! kad vec pisem htjela bih cut Vase misljenje i o ovome: 39 mi je godina, imam 2 uredne trudnoce i nazalost 3 spontana (anembrionalna trudnoca, biokemijska i zadnje kad je bebi stalo srce sa 18 tjedana) s obzirom na moje godine i 2 zdrave djece odlucili smo da vise necemo pokusavat. Moj gin.smatra da ne moram cinit nikakvu obradu, ako vise necu radjat, jedino u slucaju da se odlucimo onda svakako prije trudnoce da bi trebalo ucinit obradu. Jedino sto me savjetuje da ucinim test na trombofiliju, s obzirom da je kod zadnje trudnoce PHD nalaz pokazao da je tromb zacepio pupcanu vrpcu..kaze da to napravim ne toliko radi mene, koliko radi mojih curica jer trombofilija moze bit nasljedna pa da se nebi njima dogadjalo isto jednom kad se odluce imat djecu?! Sto vi kazete na to? Dr.koja mi je vodila ovaj zadnji porod u bolnici mi je otvoreno rekla da ne bi bilo pametno vise ostajat trudna, s obzirom na godine, na 3 neuspjele trudnoce, 2 puta radjena kiretaza...

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.03.2016. 20:10

Slažem se s mišljenjem vašeg ginekologa. Može biti nasljedna no nemojte se s time opterećivati.