Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pat. Dijagnoza Residua placentae partim necroticae et nflammante


Autor Poruka

pepitojaci

28.01.2018. 14:25

Poštovani, rađena mi je kiretaža,sadržaj materišta je poslan patologu i ako mi možete pojasniti nalaz patologa, nemam volje ići u gin.ordinaciju...
Nalaz: u obilnom materijalu zgrušana krv, komadići dijelom nekrotično promjenjivog i upalno infiltriranog decidualnog tkiva te korijske resice rahle do početno fibrozirane avaskularne strome, pretežito jednorednog trofoblasta. Mjestimice se u zgrušanoj krvk i fibrinu nalazi obrise nekrotično promjenjenih korijskih resica. Zahvaljujem na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

28.01.2018. 19:45

Poštovana, patološka dijagnoza pokazuje da se radi o upalno promijenjenim dijelovima posteljice koji su mjestimično nekrotično promijenjeni. Nekroza znači nepovratno oštečenje (smrt) stanice, tkiva ili organa. Posteljica (decidualno tkivo, trofoblast, korionske resice) ukazuje da se radilo o trudnoći. Moguće da se radilo o anembrionalnoj trudnoći(?) budući da nema tkiva ploda.