Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


PCOS i akne


Autor Poruka

Daffy

05.01.2017. 14:50

Postovanje doktore. Imam 22g. i vec 4g. neprekidno uzimam Diane35, Finasterid Pharmas 5mg i ponekad vitamin B komplex. Idem na redovite kontrole svakih 4mj kod ginekologa zbog PCOS. Naime, bila sam ponovo prije nekoliko dana na kontroli. Nemam nikakvih smetnji sto se tice terapije samo sto me ponekad znaju uhvatiti trnci u ekstremitetima. Pretragama mi je ustanovljena i anemija zbog cega imam bezprekidno hladne ekstremitete. Na zalost POCS mi se odrazilo i na lice koje je prekriveno aknama koje su u manjem broju od kada uzimam terapiju. Akne sam dobila od pocetka srednje skole pa do danas. Bila sam i kod dermatologa ;propisao mi je neke kreme koje jos uvijek koristim.Terapiju koju koristim na zalos za mene nema toliko ucinkovitog efekta kako sto sam vidjela kod ostalih zena koje imaju akne a koriste istu terapiju kao i ja. Na uvid u sve to ginekolog mi je propisao i Glucophage 500mg tablete (2×1) koje jos nisam pocela piti. Uputstvo o lijeku sam procitala ali me zanima kakve veze ima taj lijek s aknama. P.s. BMI=20.72.

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.01.2017. 20:40

Nema veze s aknama direktno ali ima s inzulinskom rezistencijom i s regulacijom hormonskog statusa. Svakako ih uzimajte.