Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Peckanje i svrbez


Autor Poruka

kemii10

01.04.2021. 17:00

Postovani!
Osjecam peckanje i svrbes na podrucju stidnih usana. Ne primjecujem nikakve ranice ni mjehurice ni neke druge promjene osim blagog crvenila i blage otecenosti usnica. Zadnji spolni odnos sam imala prije vise od mjesec dana tako da mislim da se ne radi o nikakvoj spolnoj bolesti. Ali je to mozda povezano sa mozda prekomjernim uzimanjem antibiotika (jenu kutiju klavocina sam popila u 11mj zbog upale na zubima, a drugu sada u 3mj zbog herpes zostera koji se kod mene pojavljuje vec godinama na istom mjestu na licu).U meduvremenu sam se i prehladila i boli me grlo. Ne znam o cemu se radi. Je li potreban ginekoloski pregled? Kakvu terapiju uzeti?

Ivo Balenović, dr. med.

02.04.2021. 10:35

Poštovana, prema simptomima, a i podatku da ste uzimali antibiotik, u pitanju je gljivična upala. Savjetujem neki od vaginalnih antimikotika (vaginaleta + krema): Canesten, Rojazol, Plimycol, Vagisan myko kombi...