Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Peckanje prije mjesecnice


Autor Poruka

IM1204

24.07.2018. 16:30

Postovani,

imam 23 godine i za cca 2 dana bih trebala dobiti mjesecnicu te sam ujutro poslije mokrenja osjecala nelagodu i blago peckanje u mokracnoj cijevi, ali takodjer osjecam i blago zarenje u rodnici. Peckanje u rodnici mi se vec znalo dogoditi u nekoliko navrata par dana prije no sto sam trebala dobiti mjesecnicu, ali me nije peckalo u mokracnoj cijevi nakon mokrenja. Rodnica me ne svrbi i iscjedak je normalan, bjelkast. S tim da me ni danas ne pecka u m.cijevi svaki put nakon sto mokrim. Takodjer, otkad sam usla u PMS, osjecam cescu potrebu za mokrenjem, ali tako mi je bilo i prije nekoliko mjeseci, a urin je bio uredan pa mi je ginekologica rekla da je vjerojatno bila rijec o vodenoj cisti koja je pritiskala mjehur. Zanima me je li rijec o nekoj infekciji, ili je to peckanje uzrokovano nadolazecom mjesecnicom posto mi se pojavljuje par dana prije mjesecnice. Prije 4 mj.sam radila PAPA test i bio je uredan.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

24.07.2018. 20:50

Poštovana, prema simptomima moguće da se radi o gljivičnoj upali. Savjetujem da u ljekarni uzmete neki od vaginalnih antimikotika i/ili kremu.