Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanja


Autor Poruka

Snezana

18.06.2006. 17:03

Postovani,
Poslije poroda prije 5 godina, pa do danas krvarim poslije odnosa. To je ustvari tamno crvena, t.j. braon fleka na toalet papiru odma poslije i na to zavrsava to "krvarenje". Isla sam i na kolposkopski pregled, papa-testove, briseve, sve je normalno. Dali je moguce da potice od oziljka od vaginalog razdora od poroda? Oziljak pod prstima je tvrd, i u pocetku sexa veoma bolan, ali bol nestaje, sto i ne pada mi tako tesko kao kad vidim krv poslije. Molim za savjet.
Jos jedno pitanje. Od uvijek sam osijecala bolove u donjem delu stomaka dok imam ovulaciju, ali posljedna dva mjeseca u vrijeme ovulacije imamo odnose sa suprugom, bol je tako jaka da moram popiti analgetik. Dali odnos je razlog tome?

dr. Miro Šimun Alebić, spec.gin.

20.06.2006. 09:30

Postkoitalna krvarenja su obično posljedica promjena na vratu maternice i sluznici rodnice koje ne moraju biti ozbiljne. Također, razdor ožiljka također može krvariti. Mislim da je obrada koju ste proveli u tom smislu dovoljna je, uz redovito praćenje. Što se preostalog dijela pitanja tiče, potrebno je učiniti UZV VS pregled.