Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pitanje


Autor Poruka

Dina

15.02.2002. 07:25

Štovana doktorice!!!

Prije petnaestak dana ste mi odgovorili na pitanje vezano uz “mola hydatidosu” i na tome Vam Veliko Hvala. Sada Vas molim da mi odgovorite na sljedeće pitanje: Dali kao terapiju ili mjere zaštite preporičate oralnu hormonalnu kontracepciju, budući ja pretpostavljam da su me antibebi pilule “Cilest” dovele do “mola hydatidosu”, zatrudnila sam odmah nakon što sam prestala ih koristiti. I još nešto koje Vi kontracepciju preporučate, koje pilule
Unaprijed hvala

Doc dr. sc. S. Kupešić

18.02.2002. 06:50

Poštovana,
Ne mogu odgovoriti potvrdno da je ishod Vaše prethodne trudnoće uvjetovan primjenom oralnih kontraceptiva. Cilest spada u skupinu suvremenih preparata za zaštitu od neželjene trudnoće. Na tržištu danas postoje brojne kontracepcijske pilule (npr Trinovu, Triuquilar, Yasmin itd), ali se prije primjene svake od njih savjetuje dogovor s nadležnim liječnikom koji će propisati za Vas najpodobniji preparat što ovisi o Vašoj dobi, tjelesnoj težini, hormonskom statusu, ultrazvučnom i ginekološkom pregledu itd.