Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pokreti bebe


Autor Poruka

mjesec

29.10.2007. 10:00

Pitanje:
trudna sam 22 +4 dana i uglavnom redovito osjećam pokrete svoje bebe, na poslu ujutro nakon kave i navećer pred spavanje, no sada već dva dana ne osjećam ništa, ok bio je vikend pa sam i ja manje bila u pokretu, ali danas je ponedjeljak i ništa, sada se već jako brinem, inače se osjećam dobro!
Je li to normalno??

Miro Šimun Alebić, dr. med.

06.11.2007. 17:55

Poštovana,
nema razloga da si produžavate neizvjesnost. Ukoliko već niste, javite se svom ginekologu na pregled.

Slavujica

05.07.2019. 14:25

Poštovani,pregled mi je tek za 2 tjedna a u neizvjesnosti sam. Trudna sam 24tt,beba je dosta živahna,druga je trudnoća u pitanju. Nosim nisko bebu,sve mi je ispod pupka. Uglavnom u zadnja 3 dana mi se beba ugnijezdi na lijevoj strani,tu mi iskoči kugla i zateže. Ali problem je što mene to jako boli i probada na mjehur ili rodnici,ni sama ne znam. Prvo sam mislila da imam možda trudove ali samo mi se stvrdne taj dio Simse beba napela. Uvijek se bojim otvaranja jer me baš zaboli tada na području rodnice. Inače mi je cijela trudnoća pritisak prema dolje. Koristim magnezij i odmaram maximalno jer sam prvu izgubila trudnoću ali iz drugih razloga. Hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

05.07.2019. 19:20

Poštovana, sve što ste naveli normalne su pojave u trudnoći. Važno je da nema krvarenja jer je to siguran znak otvaranja.

Slavujica

06.07.2019. 23:35

Hvala na odgovoru,danas sam ipak otišla kod doktora jer sam cijela preplašena,prvu bebu sam rodila mrtvu pa sam za ovu drugu trudnoću u brizi. Danas mi je pored svega na pregledu otkriven manjak plodne vode,mali manjak,ništa strašno. Beba je odlično,mjere u granici kao i bubrezi i mjehur. Zanima me postoji li nešto što ja mogu napraviti da se voda poveća? Hvala vam!

Ivo Balenović, dr. med.

07.07.2019. 11:05

Količina plodove vode je promjenjiva i njena količina ovisi o trenutku u kojem se gleda. Ona se stvara mokrenjem ploda, a plod je guta. Ukoliko se gleda prije nego li se plod pomokrio biti će je manje nego nakon mokrenja. Nema razloga za brigu.