Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


POSLE OPERACIJE


Autor Poruka

Mija

11.02.2006. 17:59

Postovani doktore! Puno Vam hvala na ovoj stranici, gdje iako nemozete nekad dati konkretne odgovore, ipak mozete ukazati na neke smjernice. Meni je 26 godina, prije 7 mjeseci sam imala odstranjenje jajnika i jajovoda /adnexotomija/ zbog velike ciste.Operativni zahvat je: laparatomia suprapubica transversa sec. Pfannenstiel.Adnexectomia l.dex. (ako mozete to doslovno da mi prevedete). Operacija je vrsena rezom na bikini zoni.Medjutim hirurg mi je napravio veliki vodoravni rez duz bikini zone jer je vrsio pregled i stanje materice, drugogo jajnika i jajovoda, i rekao da je sve ok. Na tom dijelu pri kraju reza meni se sada nalazi manja izbocina, koja je tvrda na dodir i ponekad boli.Hirurg mi je rekao da je to masno tkivo formirano zbog konaca (koje nisam vadila) i da ce to vremenom nestati.Prije par mjeseci bila sam na kontrolnoom pregledu, rekli su mi da imam bakterija u besici, sto i osjetim jer me pecka ponekad na spolovilu gdje uriniram (crveno je) iako je urinokultura sterilna i da je sve drugo ok.
Radili su mi vaginalni briz zbog gljivica (od antibiotika) ali nikada mi nisu radili papa test.Ginekolog je prilikom pregleda i uzimanja brisa rekao da imam divan zdrav cervix i isprao me necim ljubiocastim./Ako mogu dobiti objasnjenje sta je to/?
Ono sto mene interesuje je sljedece: da li ce ta izbocina skroz nestati ili ce ona tako da ostane, ponekad osjetim tupi bol u predjelu jajnika i materice i krsta (nista neizdrzivo) pa me interesuje da li su to propratne pojave koje se znaju desavati nakon operacije zbog rada drugog jajnika i materice ili se to nejavlja? Sta sve doktor moze da vidi u unutrasnjim organima prilikom takve operacije.Rekao mi je samo da se ne sikiram i da mogu imati djece.
Moja sljedeca kontrola je za 2 mjeseca, planiram dotada da probam ostati trudna iako nikada dotad nisam probala i od pocetka stupanja u intimne odnose nisam mijenjala partnera. Obzirom da sam nakon svega ovoga prosla kroz vrlo teske oblike depresije zbog operacije i straha, srdacno Vam se unaprijed zahvaljujem

dr. Miro Šimun Alebić, spec.gin.

27.02.2006. 12:50

Poštovana,
prijevod glasi: Otvaranje trbušne šupljine poprečnim rezom iznad stidne kosti po Pfanenstiellu (autor koji ga je uveo u praksu). Uklanjanje adneksa (jajnik i jajovod) s desne strane.
Što se Vaših simptoma tiče uz uredan nalaz urinokulture preporučio bih pris uretre na klamidiju.
"Ljubičasto" ne mogu komentirati, moguće su dvije ili tri stvari.
Što se ostalih pitanja tiče složio bih se s liječnikom koji Vas je operirao.
Sretno.